В яких випадках цукор руйнує здоров’я ласунів – сумний досвід американців

В кінці 1960-х років, Фонд досліджень цукру заплатив трьом дослідникам. В їх завдання входило усунути зв’язок між цукром і серцевими захворюваннями. І зробити жир винуватцем усіх проблем.

Звіт цих вчених змінив американську дієту і змусив людей утримуватися від жирної їжі й не боятися цукру.

Це було помилкою, тому що споживання занадто великої кількості цукру може мати жахливі наслідки для здоров’я. Але в 60 роках минулого сторіччя було важливіше вирішити інші завдання.

А сьогодні, ми все більше розуміємо ризики зловживання цукром. Але також існує багато міфів про цю їжі.

Цукор – це простий вуглевод, який повинен бути присутнім в нашому раціоні в невеликих кількостях

Проблема в тому, що ми звикли споживати в чотири рази більше цукру, ніж нам дійсно потрібно. Про це не раз повідомляла Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ).

Як цукор впливає на наш організм?

Інсулін

При здоровому харчуванні виробництво глюкози змушує ваш мозок виробляти інсулін, який допомагає тілу регулювати рівень цукру в крові. Він також взаємодіє з іншими гормонами, щоб ми відчували себе ситими.

Прощавай, пам’ять

Деякі дослідження пов’язують надмірне споживання цукру зі зниженням продуктивності тих частин мозку, які відповідають за пам’ять.

Високий кров’яний тиск

Інші дослідження показали досить тривожний зв’язок між цукром і високим кров’яним тиском і серцевими захворюваннями.

Діабет

Вживання занадто великої кількості цукру призводить до інсулінорезистентності. Через неї люди відчувають почуття постійного голоду, особливо їм хочеться солодкого. Це неминуче веде до діабету.

Збільшення ваги

Надмірне споживання цукру прямо пов’язане зі збільшенням ваги навіть у людей, які регулярно займаються спортом.

Карієс

Споживання цукру безпосередньо пов’язано з карієсом. Бактерії в роті живуть за рахунок цукру. Продукт їхньої життєдіяльності – це кислота, яка руйнує емаль.

Захворювання

Споживання занадто великої кількості цукру пов’язане з низкою серйозних захворювань. Це хвороби, які руйнують підшлункову залозу, нирки і суглобову тканину.

Запалення печінки

Печінка відповідає за метаболізм фруктози. Ось чому дуже багато цукру може викликати запалення печінки. Цей стан називають не алкогольною жировою хворобою печінки.

Як бачите, цукор – це непогано, якщо ми контролюємо його споживання. Але зловживання може мати жахливі наслідки для нашого організму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: