Ніжний торт з листкового тіста

Сьогодні хочу поділитися з Вами рецептом смачного і ніжного торта з готового листкового тіста. Таку смакоту приготувати просто і буквально за 15 хвилин роботи.

Інгредієнти:

  • Листкове тісто – 800 грам
  • Яєчні жовтки – 2 штуки
  • Вершки ( 30-36% жирності ) – 200 мілілітрів
  • Ванільний цукор – 20 грам
  • Цукор – 6 столових ложок
  • Кукурудзяний крохмаль – 6 столових ложок
  • Молоко – 800 мілілітрів
  • Вершкове масло – 100 грам
  • Цукрова пудра – щоб прикрасити

Приготування:

  1. Робочу поверхню присипаємо борошном і викладаємо листкове тісто. Тісто теж присипаємо борошном і розгортаємо до розмірів 30-40 см. Розрізаємо на два рівних прямокутника.
  2. Потім один прямокутник розрізаємо на смужки.
  3. На другому прямокутнику робимо проколи виделкою. Акуратно викладаємо тісто на деко і випікаємо 15 хв, при 220 град. Дістаємо з духовки і накриваємо вологою тканиною.
  4. У каструлю кладемо яєчні жовтки і заливаємо вершками. Всипаємо ванільний цукор і змішуємо вінчиком.
  5. Додаємо цукор, кукурудзяний крохмаль і добре змішуємо, щоб не було грудочок.
  6. Вливаємо молоко і перемішуємо. Варимо на середньому вогні до загустіння. Викладаємо вершкове масло і перемішуємо.
  7. На дно форми викладаємо корж з проколами.
  8. Виливаємо підготовлений крем.
  9. Зверху викладаємо розрізане на шматочки тісто. Ставимо торт в холодильник на 4-6 годин (до застигання).
  10. Прикрашаємо цукровою пудрою і подаємо до столу!

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: