Торт з мандаринами без випічки — ніжний та легкий десерт на святковий стіл

  • Цей торт з мандаринами без випічки сподобається любителям легких десертів. Ніжне сирне суфле в поєднанні з кисло-солодкими мандаринами в карамелі – це захоплення!
  • Приготування цього торта з мандаринами без випічки не займе у вас багато часу. Якщо ви хочете приготувати на солодкий святковий стіл щось оригінальне і смачне, але немає сил і часу возитися з випічкою – це кращий варіант!
Торт з мандаринами без випічки — ніжний та легкий десерт на святковий стіл

Інгредієнти:

  • сметана – 700 г
  • сир домашній – 400 г
  • цукор – 300 г
  • вода – 100 мл
  • желатин – 30 г
  • мандарини – 4 шт.
  • масло вершкове – 20 г
  • цукор ванільний – 10 г

Приготування:

  1. Желатин заливаємо водою кімнатної температури і перемішуємо. Залишаємо набухати желатин мінімум на 10 хв.
  2. Мандарини чистимо від шкірки і білих плівок і розбираємо на часточки.
  3. На розігріту сковороду кладемо вершкове масло, топимо його. У розтоплене масло кладемо часточки мандаринів. Сюди ж насипаємо цукор (100 г)
  4. Мандарини карамелізуємо, перемішуючи, на середньому вогні до повного розчинення цукру. Після цього часточки тримаємо на вогні ще 1-2 хв і знімаємо зі сковороди. Для перемішування використовуйте дерев’яну або силіконову лопатку.Якщо немає часу, то можна не карамелізувати мандарини.
  5.  До сиру додаємо ванільний цукор, 5 ст. ложок сметани і 100 г цукру. Все перетираємо блендером до однорідної маси.
  6. В окремій мисці змішуємо сметану, що залишилася і цукор (100 г). Перемішуємо все міксером на низькій швидкості до розчинення цукру.
  7. З’єднуємо сметану з сирною масою. Все добре перемішуємо міксером.
  8. Набряклий желатин розігріваємо в мікрохвильовці по 10-15 с, кожен раз перемішуючи. Температура желатину повинна бути близько 50 ° C.Розтоплений желатин частинами вливаємо в сметанно-сирну суміш. Кожен раз добре перемішуємо міксером.
  9. У підготовлену основу торта викладаємо карамелізовані часточки мандарин і перемішуємо.
  10. 10 часточок залишаємо для прикраси.
  11. Підготовлену масу заливаємо в будь-яку форму. Рівномірно розподіляємо мандарини ложкою по формі.
  12. Форму накриваємо харчовою плівкою. Ставимо в холодильник застигати, мінімум на 2 години.
  13.  Щоб вийняти застиглий торт з форми, форму з тортом ставимо в гарячу воду на 15 с. Торт накриваємо тарілкою, перевертаємо і знімаємо форму.
  14. Торт зверху посипаємо кокосовою стружкою і прикрашаємо залишеними карамелізованими мандаринами.

Такий ніжний красень – Торт з мандаринами без випічки. Він неймовірно смачний і підійде на новорічний святковий стіл!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: