Святкові салати – рецепт успіху будь-якого столу. Рецепти таких салатів нескінченно різноманітні, починаючи від екзотичних інгредієнтів і закінчуючи звичними всім нам продуктами. Наша редакція підготувала для своїх читачів одні з найбільш популярних святкових салатів.
Салат грибний листковий
Інгредієнти:
- будь-які гриби – 300 г
- картопля – 2 шт.
- мариновані огірки – 150 г
- майонез – 1 пачка
- вершкове масло – 1 ст. л.
- варені яйця – 4 шт.
- червона цибуля – 2 головки
- зелень
Приготування:
Підсмажте гриби на вершковому маслі. Дрібно поріжте цибулю, яйця і огірки. Відваріть картоплю в мундирі і дрібно наріжте. Викладіть салат шарами: яйце, червона цибуля, майонез, гриби, картопля, майонез, огірки, яйце, майонез, червона цибуля, гриби, майонез. Присипте зверху зеленню.
Салат з креветками і ананасом
Інгредієнти:
- креветки – 500 г
- банка ананасів -1 шт.
- помідори
- листя салату
- конжут
- перепелині варені яйця – 4 шт.
- зелень
- рослинна олія
Приготування:
У підсоленій воді відваріть креветки. Потім злийте воду і остудіть їх. На блюдце викладіть креветки, добавте яйця, викладіть порізані консервовані ананаси, поріжте помідори, краще обирати черрі, добавте листя салату, конжут і зелень за смаком. Все це заправте оливковою олією.
Салат з курячою печінкою
Інгредієнти:
- куряча печінка – 150 г
- м’який сир – 150 г
- помідори черрі
- куряче філе – 150 г
- сіль
- маленькі огірки – 8-12 шт.
- яйце – 3 шт.
- перець
- майонез, або рослинна олія
- борошно
Приготування:
Обваляйте в борошні та яйці печінку і обсмажте її. Потім наріжте її кубиками. Філе відбийте, додайте сіль і перець. Обваляйте філе в борошні, яйці і також обсмажте. Потім наріжте його кубиками. Наріжте кубиками сир. Подрібніть зелень. Поріжте кружечками огірки. Всі інгредієнти з’єднайте разом і перемішайте. Заправте салат майонезом і додайте сіль за смаком. Відваріть і натріть на дрібній тертці яйця. Присипте салат зверху тертими яйцями і прикрасьте помідорами черрі.
Салат з маринованими грибами
Інгредієнти:
- яйця – 2 шт.
- цибуля – 1 шт.
- зелень (петрушка і кріп)
- картопля – 2-3 шт.
- сіль
- перець
- консервований зелений горошок – 1 банка
- мариновані гриби – 350 г
- майонез, або рослинна олія
- морква – 1 шт.
Приготування:
Зваріть і очистіть картоплю, яйця і моркву. Наріжте кубиками моркву і картоплю. Яйця дрібно наріжте. Перемішайте інгредієнти з горошком. Покладіть до них дрібно нарізану зелень, цибулю і гриби. Додайте сіль і перець за смаком. Перед подачею заправте салат майонезом або рослиноою олією і перемішайте.
Курячий салат з ананасами
Інгредієнти:
- банка ананасів – 300 г
- сіль
- перець
- відварна курка – 350 г
- яблуко – 2 шт.
- червона цибуля – 1/2
- майонез
- тертий сир -100 р
Приготування:
Злийте сік з ананасів і наріжте їх кубиками. Дрібно поріжте курячі грудки. Почистіть яблука, видаліть кісточки і наріжте тонкою соломкою. У великій салатниці перемішайте яблука, курку і тертий сир. Наріжте цибулю і додайте в салат. Перемішайте, додайте сіль і перець за смаком. Перед подачею заправте майонезом або рослинною олією.