Краківський сирник: ніжне пісочне тісто і повітряна начинка

  • Мало тіста і багато начинки — ось секрет цього чудового десерта.
Краківський сирник: ніжне пісочне тісто і повітряна начинка

Що може бути смачніше домашньої випічки ? Вам обов’язково сподобається рецепт цього ароматного і ніжного сирника.

Інгредієнти:

  • Сир 1 кг
  • Яйце 9 шт.
  • Вершкове масло 225 гр.
  • Цукрова пудра 375 гр.
  • Ванілін 1 уп.
  • Крохмаль 3 ст. л.
  • Родзинки 100 гр.
  • Пшеничне борошно 250 гр.
  • Сіль.

Приготування:

Тісто

  1. 125 гр. розм’якшеного масла збийте з 125 гр. цукрової пудри. Додайте 1 яйце, ванілін, перемішайте. Просійте борошно. Замісіть тісто, а потім покладіьть його холодильник на годину.
  2. Відріжте трохи більше половини тіста і розкачайте його в пласт. Викладіть його на деко, застелене пергаментом. Проколіть в декількох місцях виделкою. Поставте форму в холодильник на півгодини.
  3. Після закінчення часу відправте основу в духовку, розігріту до 180 градусів, на 12-15 хвилин.

Начинка

  1. Відділіть жовтки від білків (8 жовтків і білків). Сир збийте в блендері до отримання ніжної маси. Потім збийте решту розм’якшеного вершкового масла з 200 г цукрової пудри.
  2. Продовжуючи збивати, додавайте по одному жовтки і сир, поки не додасте всю масу. Додайте підготовлені родзинки і крохмаль.
  3. Збийте яєчні білки з дрібкою солі. Додайте 50 г цукрової пудри і збивайте до щільної піни.
  4. У сирну масу додайте яєчні білки, повільно перемішуючи.
  5. Готовий корж викладіть у форму, зверху – сирну начинку.
  6. Тонко розкачайте тісто. Наріжте його смужками і викладіть їх у вигляді решітки поверх начинки.
  7. Поставте форму з сирником в розігріту до 180 градусів духовку на 50 хвилин. Вимкніть духовку, відкрийте дверцята і дайте сирнику постояти годину.

Подавайте смачний сирник до ароматного чаю або кави. Любителі солодкого можуть полити сирник глазур’ю. Просто збийте лимонний сік і цукрову пудру. Дуже смачно!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: