Ароматні еклери з заварним кремом
від Denzhyttya
26 Лютого, 2020
- Хочете згадати смак дитинства? Приготуйте домашні еклери з найніжнішим масляним кремом.
Хочете згадати смак дитинства? Приготуйте за нашим рецептом домашні еклери з найніжнішим масляним кремом, інформує.
Може здатися, що зробити такі тістечка можуть тільки досвідчені кондитери, але з нашим докладним рецептом вони обов’язково вийдуть у будь-якої господині.
Інгредієнти:
Для тіста:
- 200 г борошна
- 100 г рослинно-вершкової олії
- 180 г води
- 2 грами солі
- 5 яєць
Для крему:
- 200 г рослинно-вершкової олії
- 150 г цукру
- 2 жовтки
- 2 столові ложки кукурудзяного крохмалю
- 250 мл молока
- 1 чайна ложка ванільного цукру
Приготування:
- У рондель потрібно викласти олію, залити водою, додати дрібку солі і довести до кипіння. У киплячу олію з водою, всипати просіяне борошно і активно перемішати. Тісто має зібратися в грудку. Близько хвилини продовжувати помішувати тісто у ронделі на середньому вогні. Перекласти тісто в миску, щоб воно охолонуло приблизно до 60 градусів.
- Яйця збовтати в мисці виделкою. Потроху почати додавати в тісто яйця, перемішуючи міксером або лопаткою. Готове тісто має бути однорідним і тягнутися “стрічкою”.
- Тісто перекласти в кондитерський мішок і відсадити на деко, застелене, пергаментом смужки довжиною 8 см, а шириною 2 см. Відправити в розігріту до 190 °С духовку на 8-10 хвилин, а потім знизити температуру до 170 °С і випікати ще хвилин 20.
- Готові еклери остудити на решітці.
- Приготувати крем. У рондель викласти жовтки і цукор, ванільний цукор поставити на вогонь. Перемішати. Додати крохмаль, добре перемішати. Додати в сотейник ⅓ (100 мл) частину від усього молока. Перемішати, коли цукор розчиниться, додати молоко, що залишилося, (150 мл). Варити масу на повільному вогні до загусання (до появи бульбашок на поверхні).
- Загустілий крем перекласти в іншу ємність, накрити плівкою і залишити остигати до кімнатної температури.
- У остиглий крем додати масло кімнатної температури і збивати протягом 5 хвилин до отримання пишної маси.
- Наповнити еклери кремом за допомогою кондитерського мішка через невеликий отвір, або розрізаючи їх уздовж.
Приємного чаювання!
Джерело:
ukr.media