Простий рецепт торта “Сметанник” на сковороді

  • Сметанник - улюблений багатьма торт. Ми ж пропонуємо вам легкий рецепт цього тортика, який, як виявилося, можна приготувати на сковороді.
Простий рецепт торта "Сметанник" на сковороді

Інгредієнти

Для коржів:

    • Борошно 550 г
    • Сметана (25%) 300 г
    • Цукор 300 г
    • Розпушувач 1,5 ч.л.
    • Какао 1 ст.л.

Для крему:

    • Сметана 600 г
    • Цукор 180 г

Для прикраси: Крихти з коржів

Приготування

    1. З’єднати сметану і цукор, перемішати і розділити на дві частини.
    2. Додати в першу сметанну частину какао.
    3. Змішати борошно, розпушувач, рівномірно всипати в кожну з сметанних половин.
    4. Замісити тісто, з кожної половини зробити “ковбаску” і розрізати на 6 однакових частин.
    5. Скачати в 12 кульок, кожен потім розкачати, щоб вийшло 12 коржів
    6. Викласти в суху розігріту сковороду діаметром 22 см., зрізати надлишки.
    7. Смажити з кожного боку 2-3 хвилини до рум’яного стану.
    8. Зі зрізаних надлишків зробити ще два коржі для посипання, посмажити їх.
    9. Збити міксером сметану і цукор.
    10. Зібрати торт у послідовності: світлий корж-крем-темний корж-крем.
    11. Подрібнити в крихту коржі для посипання і прикрасити нею торт.
    12. Покласти торт в холодильник для просочення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: