Cирник більше не печу: ніжна сирна начинка і смачне шоколадне тісто, ідеальне поєднання
від Denzhyttya
17 Квітня, 2020
- CИРНИК БІЛЬШЕ НЕ ПЕЧУ: НІЖНА СИРНА НАЧИНКА І СМАЧНЕ ШОКОЛАДНЕ ТІСТО, ІДЕАЛЬНЕ ПОЄДНАННЯ
Інгредієнти:
Тісто:
- борошно 250 г.
- масло вершкове 100 г.
- цукор 100 г.
- яйця курячі 1 шт.
- сметана 2 столові ложки.
- какао 2 столові ложки.
- розпушувач тіста 1 чайна ложка.
Сирна начинка:
- сир 1 кг.
- яйця курячі 5 шт.
- масло вершкове 100 г.
- цукор 1 склянка.
- цукор ванільний 11 г.
- пудинг 1 шт.
- курага 150-200 г.
Приготування:
- Готуємо тісто: для цього змішуємо м’яке масло, сметану, борошно, яйце, розпушувач, какао і замішуємо тісто. Тісто ставимо в морозильну камеру на 3 години. Ділимо тісто на 2 однакові частини.
- Сир двічі перемелюємо на м’ясорубці або розбиваємо блендером до однорідної маси без крупинок.
- Відокремлюємо жовтки від білків. Жовтки збиваємо з цукром до білого. Додаємо до сиру. Також додаємо розм’якшене вершкове масло, пудинг і ванільний цукор. Перемішуємо масу.
- Білки збиваємо до стійкої піни. Додаємо до сирної маси і акуратно перемішуємо зверху вниз.
- Курагу промиваємо окропом і нарізаємо на смужки.
- Форму для випічки застилаємо пергаментом. У форму на тертці з великими отворами натираємо половину тіста, рівномірно розподіляємо.
- Викладаємо половину сирної начинки. На начинку викладаємо шматочки кураги.
- Накриваємо другою частиною начинки. Зверху натираємо другу частину тіста на тертці з великими отворами. Випікаємо в раніше розігрітій духовці при температурі 180 ℃ одну годину.
Смачного.
Позначки