Багато хто просив цей незвичайний рецепт: ніжні італійські тістечка з сиру
від Denzhyttya
19 Квітня, 2020
Необхідні інгредієнти на 6 порцій:
- куряче яйце 1 шт.
- борошно – 150 гр.
- цукор – 40 гр.
- вершкове масло – 25 гр.
- цедра 1 лимона.
Для крему:
- рікота – 200 гр.
- цукор – 50 гр.
- куряче яйце – 1 шт.
- ванілін за бажанням.
Приготування:
- У глибоку миску збиваємо яйце, додаємо цукор, лимонну цедру і перемішуємо до розчинення цукру.
- Потім вливаємо розтоплене вершкове масло. Перемішуємо.
- Всипаємо всю муку і замішуємо ніжне еластичне тісто.
- Готове тісто замотуємо в харчову плівку і кладемо в холодильник.
- Готуємо крем. Беремо крем рікота або звичайний сир, перетертий два рази через металеве сито.
- Додаємо цукор.
- Яйце ділимо на білок і жовток. Білок збиваємо міксером в міцну піну, а жовток додаємо в рікотту.
- Додаємо ванілін і все добре перемішуємо.
- Далі легкими рухами, невеликими порціями вводимо збитий білок.
- Тісто ділимо на 6 рівних частин і формуємо з кожної коржі-квадратики 10х10 см.
- Кожен корж викладаємо у форму, змащену вершковим маслом, паперову або силіконову.
- У середину викладаємо крем і загортаємо краї квадратних коржів поверх начинки.
- Випікаємо в розігрітій духовці при температурі 180 градусів 30-35 хвилин.
- Накриваємо зверху пергаментом, щоб тістечка не пригоріли. Готові тістечка посипаємо цукровою пудрою.