Готуємо печінку швидко та смачно: 4 покрокових рецепта з фото
- Усі знають, що з картоплі роблять десятки страв. Картопля варена, смажена, тушкована, картопля фрі… Печінка, звичайно, трошки відстає, але існує безліч способів її приготування. Цей продукт обов’язково повинен бути у раціоні й дорослих й дітей. Попри свою дешевизну, печінка володіє властивостями, корисними для організму.
- Ми пропонуємо рецепти з курячої печінки з фото, з якими ви можете урізноманітнити щоденне меню.
Паштет з курячої печінки
Цей печінковий паштет можна подавати як легку вечерю або намазувати на хліб під час перекусів. Печінка, тушкована у вині, набуває вишуканого смаку. У порівнянні зі звичайним рецептом, де печінку просто обсмажують, цей паштет має родзинку. Приготування займає менш як 30 хвилин, а смак – пальчики оближеш.
Інгредієнти:
- куряча печінка – 500 г;
- вершкове масло – 100 г;
- цибуля ріпчаста (або шалот) – 2-3 шт.;
- вино (напівсолодке) – 1/3 склянки;
- вершки – 3 ст. л.;
- мускатний горіх;
- свіже листя чебрецю – 1 ст. л.;
- сіль за смаком.
Приготування:
- Зачистить печінку від жилок та наріжте на невеликі шматочки.
- Дрібно наріжте цибулю та обсмажте у сотейнику на вершковому маслі (50 г) до прозорості, не підрум’янюючи.
- Додайте у сотейник печінку, мускатний горіх, чебрець та влийте вино. Обсмажте на великому вогні, постійно помішуючи. Готуйте до тих пір, поки вино значно зменшиться, а печінка стане злегка коричневою, але все ще дуже м’якою та рожевою зсередини (приблизно 5 хвилин).
- Зніміть каструлю з плити й помістіть її вміст у блендер або кухонний комбайн разом з вершками й вершковим маслом. Пюре доведіть до однорідної консистенції. Пробуйте та корегуйте на смак приправу та сіль.
- Складіть паштет у скляну банку та поставте у холодильник, щоб загус. Зберігати можна до 5 днів.
Печінковий торт з курячої печінки рецепт з фото
Цей тортик може бути коронною стравою як на святковому столі, так й на буденному. Це досить економна страва, тому можна побалувати рідних. Звичайно, вона готується не за 30 хвилин, але смак того вартий. Тим більше печінковий торт дуже ситний й вистачить його не тільки на одну вечерю.
Складові:
Для млинців:
- куряча печінка – 700 г;
- яйця – 2 шт.;
- молоко – 150 г;
- борошно – 100 г;
- рослинна олія – 2 ст. л.;
- рослинна олія – для смаження;
- сіль, перець за смаком;
Для соусу:
- сметана (або майонез) – 300 г;
- лимонний сік – 2 ст. л.;
- цибуля – 1-2 шт.;
- сіль та перець за смаком;
- часник – 2-3 зубчики;
- зелень – для прикраси.
Для начинки:
- печериці – 300 г;
- сіль;
- вершкове масло – 30 г.
Приготування:
- Вимийте шампіньйони, поріжте на пластини та обсмажте на вершковому маслі. Від начинки можна відмовитися, тортик виходить смачним й без грибів.
- Подрібніть печінку через м’ясорубку або у блендері;
- Додайте яйця, молоко, 2 ст. л. соняшникової олії, сіль, перець та ще раз все збийте.
- Додайте борошно та вимішайте, щоб не було грудочок. Тісто має вийти консистенції сметани. Якщо тісто вийшло густе, то додайте трохи молока, якщо рідкувате – то борошна.
- Наливайте тісто тонким шаром на змащену маслом сковороду та обсмажуйте на маленькому вогні з кожного боку приблизно по 1,5 хвилини. Не перетримуйте млинці, щоб не були жорсткими.
- Подрібніть цибулю та обсмажте. Якщо не подобається цибуля у соусі для змащування млинців, то можна обійтися без неї.
- Соус готуйте на основі сметани або майонезу. Якщо зупинилися на сметанному, то додайте для смаку пару ложок лимонного соку, сіль та перець. Подрібніть часник через прес. Змішайте сметану (або майонез), обсмажену цибулю та часник.
- Кожен млинець щедро змастить соусом. Гриби кладіть через 1-2 шари.
Салат з курячою печінкою рецепт покроково
Урізноманітнити свою вечерю, можна швидким та легким салатом з курячої печінки. Салат виходить ніжним, ситним ще й корисним. Куряча печінка містить безліч вітамінів та масу мінеральних речовин, у тому числі й залізо.
Інгредієнти:
- куряча печінка – 500 г;
- варена морква – 200 г;
- мариновані огірки – 200 г;
- цибуля – 1 шт.;
- яйця (для яєчних млинців) – 3 шт.;
- молоко – 3 ст. л.;
- майонез – 200 г.
Як готувати:
- Заздалегідь відваріть моркву.
- Курячу печінку зачистите від жилок й наріжте невеликими шматочками.
- Наріжте дрібно цибулю.
- Спочатку трохи обсмажити цибулю. Додайте печінку та обсмажте до готовності. Перш ніж класти у салат, дочекайтеся, щоб охолола.
- З яєць потрібно приготувати млинці – 3 штуки. Розмішайте кожне яйце окремо, посоліть, поперчіть. Щоб яйце легше розмішувалося, додайте у нього 1 ст. л. молока. Вилийте на сковороду та обсмажте з обох сторін.
- Наріжте яєчні млинці, моркву та мариновані огірки соломкою.
- Змішайте усі інгредієнти та заправте майонезом.
Оладки з курячої печінки: рецепт покроково
Якщо ви не знаєте що приготувати на недільний сніданок, то спробуйте пишні, ніжні оладки з курячої печінки. 30 хвилин – й дуже смачний та оригінальний сніданок готовий. А якщо подавати зі сметаною, то обов’язково сподобається й дорослим, й дітям.
Інгредієнти:
- печінка куряча – 500 г;
- цибуля ріпчаста – 1 шт.;
- крохмаль – 2 ст. л.;
- манка – 2 ст. л.;
- яйце – 1шт.;
- сметана – 2 ст. л.;
- сіль, перець – за смаком;
- розпушувач – 11 г;
- соняшникова олія для смаження.
Як готувати:
- Розріжте цибулину на кілька частин та подрібніть у блендері. ⠀
- Печінку промийте, обріжте жилки та відправте у блендер до цибулі.
- Вилийте масу з блендера у миску, додайте яйце, сметану, манку, крохмаль й усе ретельно вимішайте. Посоліть, поперчіть. Залиште на 10 хвилин, щоб набухла манка.
- Всипте розпушувач, перемішайте та залиште на пару хвилин.
- Розігрійте сковороду, влийте олію та викладіть ложкою оладки. Обсмажте з кожного боку. Викладайте на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.