Смачні закарпатські крученики з цибулею в сметанному соусі
від Denzhyttya
22 Квітня, 2020
- Спробуйте і це стане вашою фірмовою стравою.
Інгредієнти:
- Свинина (балик,філе) – 500 гр.
- Цибуля ріпчаста – 250 гр.
- Сметана (жирна) – 200 гр.
- Борошно пшеничне / Борошно – 3 ст. л.
- Оцет (яблучний) – 1 ст. л.
- Паприка солодка – 1 ч. л.
- Цибуля зелена – 1/2 пуч.
- Цукор (без гірки) – 1 ч. л.
- Сіль (за смаком) – 2 щепот.
- Перець чорний (за смаком) – 1 щепот.
- Масло рослинне – 6 ст. л.
Приготування:
- Одну цибулину відкладаємо, інші ріжемо півкільцями. Трохи мнемо руками, додаємо оцет, цукор і трохи солі. Залишаємо ненадовго.
- М’ясо нарізаємо пластами, як на відбивні. Відбиваємо м’ясо гарненько. Солимо і перчимо за смаком. Можна додати інші спеції за вашим смаком.
- На кожен відбитий шматочок м’яса викладаємо частину цибулі. Щільно загортаємо.
- Паніруємо в борошні і обсмажуємо на рослинному маслі з усіх боків, на великому вогні. Можна закріпити зубочистками перед обсмаженням, ну а потім зняти. Якщо добре відбите м’ясо, то буде триматися і без них.
- У сковороді розігріваємо 2-3 ложки олії і відправляємо цибулю, порізану півкільцями. Доводимо до легкого золотистого кольору, потім додаємо зелену цибулю і протушкуйте буквально хвилинку, не більше.
- Потім до цибулі додаємо ложку борошна, перемішуємо, додаємо сметану і паприку, вливаємо трохи водички, буквально 100-150 мл. Щоб не було густо і наш соус потім повністю залив крученики. Солимо і перчимо за смаком. Можна додати улюблені спеції і зелень.
- Рулетики складаємо у вогнетривку форму, заллємо соусом. Відправляємо в розігріту духовку 200С. на 25-30 хвилин.
Приємного апетиту!
Джерело:
ukr.media
Позначки