Непоєднувані смакові поєднання

Непоєднувані смакові поєднання

Кому спаде на думку вмочати солені огірки в шоколадну помадку чи поливати картоплю фрі морозивом? Уявіть собі, ці делікатеси входять до ресторанних меню і навіть користуються чималою популярністю.

Якщо чесно, ми так і не зрозуміли, навіщо вигадали ці страви і чому стільки людей вважають їх смачними.

Мариновані огірки з шоколадом

Як стверджують знавці, мариновані огірки з топленим шоколадом подають в ресторанах високої кухні з давніх-давен. Віриться слабо, бо у цієї гидоти цілком сучасний автор. Нью-йоркський шеф повар і кулінарна блогерка Лєна Абрахамс виставила рецепт в інтернеті в 2017 році і відтоді дивна страва набула неабиякої популярності. Нескладно здогадатися, що у тих, хто ризикнув це скуштувати, склалися діаметрально протилежні враження.
Мариновані огірки з шоколадом
Одні на всі голоси нахвалюють солено-солодке поєднання огірків і шоколаду, захоплюються пікантним смаком, і переконують, що інгредієнти прекрасно доповнюють один одного. До інших просто не доходить, у чому прикол – вони плюються і біжать полоскати рот. Втім, спробуйте самі. Або просто повірте на слово.

Макарони з кетчупом

Здавалося б, що тут незвичайного, так їдять чимало людей. Зізнавайтеся, ви теж? А от італійці непритомніють від такого неподобства. Пару років тому президент італійського об’єднання рестораторів Джанлуїджі Зенті обурювався, що більшість іноземців вперто замовляють це абсолютно неприпустиме поєднання. «Коли ми чуємо: «А де кетчуп?», нас просто таки трусить. Це не італійська кухня!»
Макарони з кетчупом
Чесно кажучи, ми вперше замислились, чому стільки людей поливають макарони кетчупом? Подобається кисло-солодкий смак, яскравий колір, чи суміш продуктів загалом? А може, не знають, що до макаронів подаються інші соуси? Втім, неважливо, просто пам’ятайте, що в Італії цю звичку вважають збоченням.

Картопля фрі з морозивом

А от зараз стало дуже прикро. Насамперед, через картоплю фрі. З нею чудово поєднується безліч продуктів – той таки кетчуп. А також гірчиця майонез, соус чилі, часниковий та вершковий соуси, тертий сир чи просто сіль – варіантів скільки завгодно і всі хороші. Але ж ні, знайшлися диваки, які додумалися приправити  смажену картоплю морозивом.
Картофель фри с мороженым
Так-так, вам не почулося. Замовляємо порцію хрусткої картопельки та креманку морозива і змішуємо в одній тарілці. Світ завдячує цим шаленим міксом постійним відвідувачам їдалень «Вендіс». Схоже, вся справа у контрастах: солене з солодким, тверде з м’яким, гаряче з холодним. Уявляєте цей вибух відчуттів? Ми –не дуже. Але людям подобається.

Аволате

Вгадайте, який зв’язок між авокадо і лате? Логіка підказує, що жодного. Однак є люди, які примудрилися з’єднати два непоєднуваних продукти і перетворити це непорозуміння на ідеологічний тренд. Отже, представляємо аволате – звичайний лате в шкірці від звичайного авокадо, м’якоть на закуску. Насправді оригінальний делікатес створювали жартома, проте, як це часто трапляється з випадковими відкриттями, ніхто не сподівався на такий грандіозний успіх.
Аволатте
Все почалося з того, що такий собі австралійський мільйонер розкритикував сучасну молодь за те що вони витрачають купу грошей на дорогу каву і тости з авокадо. В соцмережах здійнявся страшний хайп, а один дотепний мельбурнський бариста влаштував цілий протестний перформанс: вийняв м’якоть з половинки авокадо, налив туди лате, зняв на відео і виставив в Instagram. Хто б міг подумати, що безневинний прикол стане не лише гастрономічним хітом, а й символом покоління Z.

Бургери з арахісовим маслом

Бургер – направду геніальний витвір. Якщо є булочка з котлетою, то решта уже несуттєво. Все залежить від фантазії: можна додати будь-який сир, гриби, листя салату, мариновані і свіжі овочі, приправити гірчицею, майонезом чи іншим соусом… Словом, яку начинку не поклади, бургер лишається бургером. Все було чудово, доки якомусь розумникові не попала до рук банка арахісового масла.
Бургеры с арахисовым маслом
Отже, перед вами фірмовий рецепт американської мережі Killer Burger. Начинка була б класичною – яловича котлета, бекон, смажена цибуля, кілька скибочок соленого огірочка, якби не «вишенька на торті» – товстий шар  арахісового масла. Вочевидь, інгредієнт має замінювати сир, а різниця смаків – це дріб’язок. В одному кулінарному огляді назвали цей бургер «божевільним експериментом». Згодні. Проте багато клієнтів у захваті.

Смажені сосиски з зефіром

Років зо два тому Іванка Трамп виклала в інтернеті фотографії з дня народження дочки і шокувала весь світ. Ну, майже весь. На одному фото була величезна таця смажених сосисок, перемішаних з плавленими зефірками. Авдиторія гнівалася, висловлювала відразу і жваво репостила «цей жах».
Жареные сосиски
Фото досить швидко стало вірусним і врешті-решт найприскіпливіші розкопали, що смажені сосиски з зефіром – традиційна страва на дитячих святах на Філіппінах. Уявіть собі, дітлахи вважають її неймовірно смачною, і наминають за обидві щоки. Чому Іванка Трамп вирішила перебрати у філіппінців цей звичай, досі загадка.

Морозиво з соєвим соусом

Цей десерт не така вже й новинка, але смак його все одно огидний. Карколомний рецепт вигадали на японському острові Хоккайдо. Отже, записуйте: кілька ложок морозива перемішати з сухими водоростями і полити соєвим соусом.
Мороженое с соевым соусом
Гурмани доводять що соєвий соус має аромат соленої карамелі та ванілі. До того ж, хрусткі водорості підкреслюють ніжну текстуру морозива. Все може бути. Однак популярність десерту явно перебільшено: багато мешканців Хоккайдо ніколи про нього не чули. Зате напевне відомо що у 2012 році одна креативна японська компанія випустила новий сорт морозива зі смаком соєвого соус. Щастя яке, правда?

З іншого боку, живуть же на світі люди, які їдять смажених павуків та іншу дивну їжу. А у вас є незвичайні вподобання?

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: