Пиріжки смажені дріжджові покроковий рецепт з фото
Смачні, ароматні домашні пиріжки – чудове частування для всієї родини. Пиріжки можна приготувати з м’ясом, картоплею, капустою, на будь-який смак.
Ми покроково розписали рецепт повітряного дріжджового тіста для смажених пиріжків, а ще поділимося з вами рецептами приготування смачних начинок.
Пиріжки смажені дріжджові покроковий рецепт з фото
Інгредієнти
- Борошно – 750 г
- Дріжджі – 1 ст. л.
- Тепла вода – 400 мл
- Сіль – 1 ст. л.
- Рослинна олія – 50 мл
Приготування
1. У теплу воду додаємо цукор, дріжджі і розмішуємо, потім кладемо 2,5 ст. л. борошна, перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин, щоб підійшла опара.
2. Поступово додаємо борошно і перемішуємо. Потім додаємо рослинну олію, сіль та продовжуємо додавати борошно, доки тісто не стане щільним. Після замішуємо тісто руками.
2. Накриваємо ємність з тістом харчовою плівкою або вологим рушником і відправляємо в тепле місце на 40 хвилин, щоб тісто підійшло.
4. Змащуємо робочу поверхню рослинною олією, викладаємо тісто і формуємо з нього кульку, яку ділимо на 3 частини.
5. З кожної частини робимо джгут і нарізаємо на рівні шматочки.
6. Отримані шматочки обминаємо руками, надаючи плоску форму. В серединку кладемо начинку на ваш смак, добре заліплюємо краї та формуємо пиріжок.
7. У каструлю або глибоку пательню наливаємо соняшникову олію приблизно на 2,5 см, нагріваємо майже до кипіння на середньому вогні та обсмажуємо наші пиріжки з двох сторін.
8. Викладаємо готові пиріжки на серветку, щоб вона увібрала зайвий жир.
Смачні домашні пиріжки готові!
Смачні начинки для домашніх пиріжків
М’ясна начинка
Інгредієнти
- М’ясний фарш (свинина або яловичина) – 300-400 г
- Цибуля – 1 шт.
- Рослинна олія – для смаження
- Сіль, перець – за смаком
Приготування
- Цибулю подрібнити і обсмажити до золотистої скоринки на середньому вогні.
- Зменшуємо вогонь до мінімального і додаємо фарш до цибулі. Обсмажуємо близько 2 хвилин, постійно помішуючи.
- Додаємо сіль та спеції за смаком.
Грибна начинка
Інгредієнти
- Печериці – 300 г
- Цибуля – 1 шт.
- Рослинна олія – для смаження
- Сіль, перець – за смаком
Приготування
- Цибулю та гриби дрібно нарізаємо.
- Наливаємо на пательню олію і трохи розігріваємо на середньому вогні.
- Обсмажуємо гриби з цибулею 7-10 хвилин, часто помішуючи.
- Солимо, перчимо до смаку.
Начинка з курячої печінки
Інгредієнти
- Печінка куряча – 400 г
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Рослинна олія – для смаження
- Сіль, перець – за смаком
Приготування
- Печінку відварити і пропустити через м’ясорубку.
- Цибулю дрібно нарізаємо, моркву натираємо на тертці.
- Обсмажуємо овочі до золотистого кольору і додаємо до печінки.
- Солимо, перчимо і перемішуємо.
Яблучна начинка
Інгредієнти
- Яблука – 500 г
- Цукор – 2-3 ст. л.
- Кориця – 2 ч. л.
Приготування
- Яблука миємо, очищаємо і натираємо на крупній тертці.
- Перетираємо яблука з цукром та додаємо корицю.
Сирно-ягідна начинка
- Сир домашній – 200 г
- Ягоди (на вибір) – 200 г
- Цукор – 2-3 ст. л.
- Ванільний цукор – 2 ч. л.
Приготування
- Ягоди миємо, якщо потрібно, видаляємо кісточки.
- Перетираємо ягоди з білим цукром.
- Висипаємо сир до ягід, додаємо ванільний цукор і добре перемішуємо.
Точна кількість інгредієнтів для начинки буде залежати від кількості тіста.
Експериментуйте та обирайте свою улюблену начинку для домашніх пиріжків. Смачного!