Смаколики без духовки: 6 рецептів тортів без випікання
від Denzhyttya
6 Травня, 2020
Хочеться чогось смачненького, а часу не так вже й багато? І з тістом та новою духовкою вам так і не вдалося подружитися? Пропонуємо вам приготувати 6 смачних тортів без випікання за нашими рецептами. Кличте дітвору на допомогу – у такій справі без помічників не обійдетесь!
1. Торт-еклер
Інгредієнти:
- 500 мілілітрів молока
- 50 грамів вершкового масла
- 1 жовток,
- 7 столові ложки цукру
- 2,5 столові ложки кукурудзяного крохмалю
- 2 чайні ложки какао
- ванільний цукор, печиво
Приготування:
- Молоко розділити на дві частини, одну поставити на вогонь і довести до кипіння, в іншій розвести крохмаль, додати 3 столові ложки цукру, яєчний жовток, ванільний цукор, добре збити і акуратно влити в гаряче молоко, постійно помішуючи, варити до загустіння.
- Зняти з плити і охолодити молочний пудинг. Форму для торта застелити пергаментом або фольгою, викласти спершу шар печива а потім шар пудингу і так продовжувати викладати шарами, але останній шар має бути з печива. 4 столові ложки цукру, какао та столову ложку молока перемішати, поставити на маленький вогонь, довести до кипіння і додати вершкове масло, перемішати.
- Шоколадом полити торт і поставити в холодильник на ніч.
2. Торт Мозаїка
Інгредієнти:
- 3 пакетики желе різних кольорів
- 500 грамів сметани
- 300 грамів фруктів
- по 100 грамів цукру і крекерів
- 50 мілілітрів води
- 10 грамів желатину
- ванільний цукор
Приготування:
- Воду довести до кипіння і залити желатин. Кольоровий желатин приготувати як вказано на упаковці і поставити в холодильник.
- Подрібнити печиво, фрукти помити і порізати шматочками. Для торта підійдуть як свіжі так і консервовані фрукти.
- Сметану збити з цукром, додати желатин, ванільний цукор, фрукти і печиво, перемішати. Кольорове желе дістати з холодильника, нарізати кубиками і додати в сметанкову масу, перемішати і вилити в формочку, поставити в холодильник на годину.
- Щоб легше дістати торт, формочку потримати в гарячій воді, а потім перевернути на тарілку.
3. Апельсиновий торт
Інгредієнти:
- 3 апельсини
- 1 пакетик апельсинового желе
- 600 грамів сметани
- 250 грамів печива
- 130 грамів цукру
- 20 грамів желатину
- ванільний цукор
Приготування:
- Апельсинове желе приготувати як зазначено на упаковці.
- Желатин залити гарячою водою і залишити до набухання.
- Апельсин почистити, порізати на шматочки і викласти на дно формочки, залити апельсиновим желе, поставити в холодильник поки не застигне.
- Цукор збити зі сметаною і ванільним цукром, додати желатин і добре перемішати. Печиво подрібнити і додати в сметанний крем, ретельно перемішати.
- Дістати форму з холодильника і вилити крем на фрукти, поставити в холодильник до повного застигання.
- Перед подачею на стіл формочку занурити в гарячу воду і перевернути на тарілку.
4. Шоколадний торт з кисломолочним сиром
Інгредієнти:
- по 450 грамів сметани або йогурту і кисломолочного сиру
- по півсклянки молока і цукру
- 2 столові ложки какао
- 20 грамів желатину
- ванільний цукор за смаком
Приготування:
- Молоко довести майже до кипіння і залити ним желатин до набухання, час від часу перемішуючи. Кисломолочний сир пропустити через м’ясорубку або збити за допомогою блендера, додавши сметану, цукор, желатин з молоком і ванільний цукор.
- Сирну масу розділити на 2 частини, в одну з яких додати какао, ретельно перемішати до однорідного кольору.
- У форму вилити спершу або шоколадну або білу масу, на вибір і поставити в холодильник на 30 хвилин.
- Дістати з холодильника і вилити іншу сирну суміш, знову поставити в холодильник мінімум на 40 хвилин.
- Готовий торт прикрасити фруктами, шоколадом або горішками.
5. Сирний торт
Інгредієнти:
- 250 грамів кисломолочного сиру
- 100 грамів вершкового масла
- півсклянки сметани
- 4 столові ложки цукрової пудри
- крекер солодкий
- сухофрукти до смаку
Приготування:
- Сухофрукти залити гарячою водою на 20 хвилин, процідити і дрібно порізати.
- М’яке вершкове масло перемішати з сметаною, цукровою пудрою, кисломолочним сиром та сухофруктами.
- Форму для торта застелити пергаментом, викласти шар крекерів і полити сирним кремом і так зробити декілька шарів.
- Торт поставити в холодильник на 2 години.
- Перед подачею прикрасити шоколадом, какао, горіхами або свіжими фруктами.
6. Торт «Виноградинка»
Інгредієнти:
- 1 плитка шоколаду
- 1 пакетик желе зеленого кольору
- 700 грамів жирної сметани
- 1 склянка цукру
- 300 грамів печива
- 150 мілілітрів води
- ванільний цукор
- виноград без кісточок
- сухофрукти за смаком
Приготування:
- Воду довести до кипіння і залити желатин, залишити на деякий час, щоб він набух, а желе зеленого кольору приготувати як написано на упаковці.
- Печиво подрібнити до крихт.
- Жирну сметану збити з цукром, додати ванільний цукор а потім желатин. Плитку шоколаду дрібно поламати. Щоб краще ламався, покласти на деякий час в холодильник. Сухофрукти залити гарячою водою, залишити на 30 хвилин, злити воду і дрібно порізати. Збиту сметану перемішати з сухофруктами і подрібненим печивом.
- Підготувати форму для торта. Краще взяти роз’ємну форму, в яку вилити третю частину сирної суміші, посипати шоколадом, знову частинку сирної маси, шоколад і поверх знову сирну масу. Поставити торт в холодильник мінімум на 30 хвилин.
- Виноград помити і порізати на половинки, викласти на торт і обережно залити зеленим желе. Поставити в холодильник до повного застигання.
Джерело:
jisty.com.ua
Позначки