Шашлик з шампіньйонів на мангалі

Шашлик з шампіньйонів на мангалі

Так, шашлик можна готувати не тільки з м’яса. Смажені на вугіллі печериці відмінно доповнять меню будь-яких посиденьок на відкритому повітрі, підходить і вегетаріанцям. Такі шашлички прості в приготуванні, швидко маринуються, смажаться і так само швидко з’їдаються.
Шашлик з шампіньйонів на мангалі

Для приготування нам знадобиться:

  • Печериці – 800 г
  • Олія – 1 ст. л.
  • Оцет винний або яблучний – 1 ст. л.
  • Часник – 3 зубчики
  • Куркума, коріандр, зіра – по 0,5 ч. Л.
  • Сіль за смаком

Покроковий рецепт з фото

1. Гриби помили, злегка обсушили і викладаємо в зручну ємність для маринування. Часник пропускаємо через прес, додаємо до грибів разом з олією, яблучним оцтом і приправами.
як замаринувати печериці для шашлику

2. Потрібно все добре перемішати. Для цього гриби можна накрити харчовою плівкою і кілька разів все струсити для рівномірного розподілу маринаду. Ми залишаємо гриби в маринаді на 1 годину.
мариновані печериці для шашлику

3. Замариновані гриби викладаємо на сітку і рівномірно їх розподіляємо для смаження. Тепер їх можна підсолити за смаком.
шашлик з печериць на мангалі

4. Смажити гриби будемо на добре прогорілому вугіллі приблизно по 10 хвилин з кожного боку. Щоб гриби не згоріли, перевертаємо їх кожні 3 хвилини.
шашлик з печериць рецепт

Смачного!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: