Шашлик з шампіньйонів на мангалі
Так, шашлик можна готувати не тільки з м’яса. Смажені на вугіллі печериці відмінно доповнять меню будь-яких посиденьок на відкритому повітрі, підходить і вегетаріанцям. Такі шашлички прості в приготуванні, швидко маринуються, смажаться і так само швидко з’їдаються.
Для приготування нам знадобиться:
- Печериці – 800 г
- Олія – 1 ст. л.
- Оцет винний або яблучний – 1 ст. л.
- Часник – 3 зубчики
- Куркума, коріандр, зіра – по 0,5 ч. Л.
- Сіль за смаком
Покроковий рецепт з фото
1. Гриби помили, злегка обсушили і викладаємо в зручну ємність для маринування. Часник пропускаємо через прес, додаємо до грибів разом з олією, яблучним оцтом і приправами.
2. Потрібно все добре перемішати. Для цього гриби можна накрити харчовою плівкою і кілька разів все струсити для рівномірного розподілу маринаду. Ми залишаємо гриби в маринаді на 1 годину.
3. Замариновані гриби викладаємо на сітку і рівномірно їх розподіляємо для смаження. Тепер їх можна підсолити за смаком.
4. Смажити гриби будемо на добре прогорілому вугіллі приблизно по 10 хвилин з кожного боку. Щоб гриби не згоріли, перевертаємо їх кожні 3 хвилини.
Смачного!