3 апетитних рецепта картоплі в горщиках
Вже протягом багатьох років картопля в горщиках з м’ясом не втрачає своєї актуальності. Традиційна страва, яке не викликає складнощів при готуванні, стане смачною і ситною вечерею на святковому столі.
Більшість господинь знають, як приготувати картоплю в горщику в духовці, щоб отримати неймовірно ароматну й апетитну страву. Переваги такого способу приготування очевидні: продукти готуються виключно у власному соку, вони насичені вітамінами без додавання олії. Гості та рідні будуть дуже здивовані й вдячні, коли скуштують печеню або навіть ніжний жульєн в горщиках. Також, даний рецепт чудово підійде до вегетаріанського меню.
Картопля з куркою в горщиках в духовці
Приготувати цю страву під силу будь-кому, адже м’ясо птиці не викликає труднощів під час приготування. Господині досить підготувати всі продукти, а весь головний процес виконає духовка.
Інгредієнти для 5 горщиків по 0,5:
- Філе курки – 0,5 кг
- Картопля велика – 5 шт
- Морква – 2 шт
- Цибуля – 2 шт
- Рослинна олія – 50 мл
- Вода – 100 мл на кожен горщик
- Сіль, перець, зелень – за смаком
Приготування:
Крок 1. Техніка приготування дуже проста: нарізані продукти викладаються шарами, заливаються водою, заправляються спеціями й відправляються в духовку. Для початку очищена картопля нарізається кубиками, викладається в горщик.
Крок 2. Нарізане кубиками філе необхідно підсмажити до золотистого кольору разом з цибулею і морквою на сковороді. М’ясо викладається на картоплю.
Крок 3. Весь вміст заправляється спеціями й заливається водою. Горщики накриваються кришками та відправляються в духовку, розігріту до 200 градусів на 40 хвилин. Перед подачею додати нарізану зелень.
Смачна картопля в горщику з м’ясом і грибами
Рецепт свинини або яловичини з картоплею в горщиках в духовці може стати обожнюваним для любителів м’яса. Для ситної печені можна взяти будь-які гриби, але більшість воліє готувати тільки печериці. Замість цілого м’яса, господині також додають до страви фарш.
Інгредієнти для 3 горщиків по 0,5:
- М’якоть свинини або яловичини – 400 г
- Гриби (печериці, лісові) – 200 г
- Картопля середня – 8 шт
- Цибуля велика – 1 шт
- Вода або бульйон – по 40 мл на кожен горщик
- Сир – 90 г
- Сметана – 6 ст. л
- Рослинна олія – 3 ст. л
- Спеції, зелень – за смаком
Приготування:
Крок 1. Обране м’ясо необхідно нарізати на невеликі кубики й обсмажити до золотистого кольору. Додається сіль та перець.
Крок 2. В окремій сковороді смажаться нарізані скибочками гриби разом з цибулею. Все готується на середньому вогні 3-4 хвилини.
Крок 3. Очищена картопля нарізається великими кубиками, а твердий сир натирається на тертці.
Крок 4. У підготовлені горщики спочатку викладається картопля, м’ясо та гриби з цибулею. В кожен горщик додається сметана і зверху присипається сиром. Страва накривається кришечками й відправляється в духовку, розігріту до 200 градусів, на 40-50 хвилин.
Рецепт картоплі з грибами в сметані в горщиках
Гриби з картоплею – апетитне поєднання, особливо в горщиках в духовці.
Інгредієнти на 2 горщики по 0,5:
- Картопля – 5 шт
- Гриби (за бажанням) – 0,4 кг
- Сметана – по 1,5 ст. л
- Вода
- Сіль, перець, зелень – за смаком
Приготування:
Крок 1. Очищену і порізану на кубики картоплю треба відварити до напівготовності. Гриби обсмажуються на олії близько 5 хвилин.
Крок 2. У підготовлені горщики наливається вода, в якій варилася картопля, разом з нею. Зверху викладаються гриби і сметана, все накривається кришкою.
Крок 3. Страва відправляється в розігріту до 180 градусів духовку на півгодини. При подачі можна посипати зеленню.
Смачного!