Маленькі, апетитні рогалики: 5 простих рецептів
Чи не скучили ви за солодкою випічкою? Маленькі, апетитні рогалики вже поспішають до вас на стіл. Готуємо рогалики з бананом і шоколадною пастою, з мармеладом, зі згущеним молоком, з горіхами та класичні з повидлом
Рогалики з бананом і Nutella
Інгредієнти:
- готове листкове тісто – 400 г;
- банан – 2 шт .;
- шоколадна паста Nutella – 4 ст. л.
Спосіб приготування
Готове листкове тісто нарізаємо сегментами трикутної форми. На кожен шматочок тіста викладаємо брусочок банана та трохи Nutella. Закручуємо в рулетик. Випікаємо рогалики в попередньо розігрітій до 180 С духовці 15-20 хвилин. Готові рогалики зверху можна присипати цукровою пудрою.
Рогалики з мармеладом
Інгредієнти:
- борошно – 1,25 склянки;
- вершкове масло – 100 г;
- розпушувач – 0,5 ч. л.;
- яйця – 1 шт.;
- цукор – 75 г;
- кисломолочний сир – 100 г;
- мармелад чи повидло – за смаком;
- сіль – за смаком.
Як приготувати рогалики з мармеладом: покроковий рецепт
1. Просіяне борошно змішуємо з розпушувачем, цукром і сіллю. Відправляємо масло і перемішуємо, додаємо сир і яйце.
2. Замішуємо м’яке тісто, загортаємо в харчову плівку і відправляємо на 30 хвилин в холодильник.
3. Потім тісто розгортаємо в тонкий пласт, вирізаємо з нього довгі трикутники (12-14 см), на широку сторону трикутника викладаємо мармелад і загортаємо рогалики.
4. Пергаментний папір змащуємо маслом, викладаємо на нього рогалики, змащуємо їх яєчним жовтком і випікаємо в розігрітій до 180 С духовці до рум’яності (10-15 хвилин).
Рогалики зі згущеним молоком
Інгредієнти:
- борошно – 600 г;
- молоко – 250 мл;
- дріжджі сухі – 1 ч. л.;
- цукрова пудра – 0,5 склянки;
- сіль – дрібка;
- яєчний жовток – 1 шт.;
- цукор – 2 ст. л.;
- варене згущене молоко – для начинки.
Спосіб приготування
Молоко розігріваємо до температури 35-40 С. Важливо не перегріти, інакше тісто не підніметься. Всипаємо в ємність 1 ст. л. цукрової пудри та пакетик сухих дріжджів. Розмішуємо до розчинення. Залишаємо в теплому місці на 10-15 хвилин. Борошно обов’язково просіваємо через сито. Змішуємо в окремій ємності половину об’єму борошна, дрібку солі, цукрову пудру. У середині борошняної суміші робимо невелике заглиблення. Вливаємо в сухі інгредієнти молочно-дріжджову суміш, поступово замішуючи тісто. Замішуємо еластичне тісто, підсипаючи борошно, що залишилося. Тісто має перестати липнути до рук. Накриваємо дріжджове тісто для рогаликів чистим рушником. Залишаємо в сухому, теплому місці на 30-45 хвилин. Поділяємо на 4 однакові частини. Розкачуємо одну частину тіста на столі, присипаному борошном, у пласт товщиною 0,5 см. Розрізаємо пласт на трикутники, як торт. На широку частину кожного трикутника викладаємо 1 ч. л. згущеного молока. Загортаємо заготовку, рухаючись від широкого краю до вузького. Аналогічним способом формуємо рогалики з усього тіста. Розігріваємо духовку до 180 С. Деко застилаємо пергаментом. Кладемо заготовки на деко, залишаючи між ними невелику відстань. Змащуємо кожен рогалик яєчним жовтком і злегка присипаємо цукром. Випікаємо 25-30 хвилин до готовності.
Горіхові рогалики
Інгредієнти:
- борошно – 400 г;
- сметана – 200 г;
- вершкове масло – 200 г;
- яйце – 1 шт.;
- цукор – 1 ст. л.;
- розпушувач – 1 ч. л.;
- горілка – 1 ч. л.;
- волоські горіхи (подрібнені) – 100 г ;
- яєчні білки – 2 шт.
Покроковий рецепт приготування
Готуємо тісто
Крок 1. У мисці змішуємо сметану і яйце, додаємо цукор, розпушувач, дрібку солі, рослинну олію, одну чайну ложку горілки. Перемішуємо й відставляємо в сторону
Крок 2. Просіваємо борошно, на нього викладаємо вершкове масло й рубаємо ножем, після чого додатково перетираємо борошно з маслом руками
Крок 3. Викладаємо підготовлену рідку суміш в борошно з маслом і швидко замішуємо м’яке тісто
Крок 4. Ділимо тісто на чотири частини, загортаємо в фольгу й відправляємо на годину в холодильник
Готуємо начинку
У мисці змішуємо підсмажені подрібнені волоські горіхи (можна замінити мигдалем або фундуком), цукор і яєчні білки
Формуємо рогалики
Крок 1. Виймаємо з холодильника один шматок тіста й розгортаємо його в прямокутний пласт товщиною 2 мм, намагаючись використовувати якомога менше муки на присипку
Крок 2. Отриманий прямокутник ділимо на 16 рівних трикутників і в основу кожного викладаємо чайну ложку начинки
Крок 3. Кожен трикутник звертаємо рогаликом, викладаємо на деко, так щоб хвостик був унизу
Крок 4. Випікаємо горіхові рогалики в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 200 градусів 15-20 хвилин до золотистого кольору
Рогалики з повидлом
Інгредієнти:
- вершкове масло (73,5%) – 200 г;
- цукор – 75 г;
- сметана (20%) – 300 мл;
- пшеничне борошно вищого гатунку – 480 г;
- сода – 1,5 ч. л.;
- сіль – на кінчику ножа;
- повидло – 150 г.
Спосіб приготування
- Перетріть масло з цукром до однорідної маси, додайте сметану та борошно, змішане з содою і сіллю. Замісіть тісто. Покладіть на 15-20 хвилин в холодильник.
- Тісто розділіть на 2 частини, з кожної розкачайте круглий пласт завтовшки 5 мм. Пласти наріжте на трикутники потрібного розміру.
- На широку частину покладіть повидло, залишаючи скраю зазор приблизно в 1 см.
- Зверніть трикутники в трубочки, починаючи з широкого краю. Вузький край зафіксуйте під рогаликом.
- На застелене пергаментом деко викладіть рогалики. Випікайте 15-20 хвилин при температурі 180 градусів до золотистого кольору.
Готові рогалики посипте цукровою пудрою.