Смачно та корисно: легкі пироги з сиром
Сир є одним з найбільш корисних і поживних продуктів. Він повинен бути присутнім в раціоні харчування кожної людини. З цього продукту можна приготувати також багато смачних десертів.
Особливо ніжними і легкими виходять пироги з сиром. Варіантів їх приготування багато.
Смачний десерт: тертий сирний пиріг
Пісочне тісто, що просто тане у роті, ніжна начинка з сиру та родзинками, солодка крихта зверху пирога – насправді вишуканий десерт. Але це не тільки смачно, а ще й корисно. Приготуйте такий пиріг до обіду або вечері – і ви будете здивовані, з яким захопленням ним будуть насолоджуватися члени вашої родини.
Час приготування: 45 хв.
Калорійність: 329,9 кКал.
Кількість порцій: 6 – 8.
Для пирога вам знадобиться:
- сир – 0,5 кг;
- борошно пшеничне – 3 ст.;
- масло вершкове або маргарин – 250 г;
- сметана – 100 мл;
- цукор – 150 г;
- родзинки – за смаком;
- сода – 0,5 ч. л.;
- яйця курячі – 2 шт.;
- крохмаль – 1 ст. л.
Як приготувати:
1. Змішайте сир і сметану з крохмалем, цукром, родзинками, содою і яйцями.
2. Зробіть тісто з просіяного борошна, вершкового масла, цукру і соди.
3. Половину тіста помістіть в змащену маслом форму для випічки, злегка вдавлюючи його.
4. Потім викладіть сирну начинку.
5. Тісто, яке залишилося, натріть, використовуючи крупну тертку. Посипте цією крихтою начинку.
6. Випікайте пиріг протягом 30 хвилин в духовці, розігрітій до 190 градусів.
Порада: рекомендується додавати в такий пиріг лимонну цедру. Вона робить пиріг більш ароматним та смачним. Цедру додають в сирну начинку.
Цей пиріг можна прикрасити будь-якими ягодами або часточками фруктів. Також зверху покладіть листочок м’яти. Розріжте пиріг порційними шматочками і подавайте до чаю.
Пиріг з сиром: простий рецепт
Пиріг з сиром приготувати зовсім не складно. Але виходить він, як завжди смачним і поживним. Спробуйте зробити десерт за рецептом з додаванням дріжджів.
Час підготовки: 1 год. 15 хв.
Час приготування: 35 хв.
Харчова цінність: 312 кКал.
Кількість порцій: розрахований на 6 осіб.
Інгредієнти:
- цукровий пісок – 10 ст. л.;
- сир – 250 г;
- вершкове масло – 100 г;
- дріжджі сухі – 20 г;
- молоко – 10 мл;
- курячі яйця – 5 шт.;
- борошно пшеничне – 210 г;
- сметана – 550 мл;
- цукор ванільний – 8 г;
- рослинне масло – 1 ч. л.
Готуємо покроково:
- Всипте в дріжджі 2 ст. л. цукру. Додайте молоко і перемішайте. Залиште на 15 хвилин в теплому місці.
- Потім додайте в цю суміш половину борошна, жовток одного яйця і масло. Замісіть тісто і, накривши його рушником, залиште на 1 годину.
- Тим часом за допомогою блендера з’єднайте решту борошна, сир, сметану, цукор, ванілін та жовтки.
- Додайте білки і замісіть тісто.
- Олією змастіть форму та покладіть в неї тісто.
- Зверху викладіть начинку рівномірним шаром.
- Випікайте 40 хвилин.
На замітку: пиріг з форми краще виймати, коли він трохи охолоне.
Можете за бажанням прикрасити пиріг. Викладіть його на красиве блюдо і подавайте як десерт.
Пиріг з сиром: ніжність пісочного тіста та безе
Чудовий, вдивовижу королівський пиріг виходить з пісочного тіста, сирної начинки та шару повітряного безе. Перед цими ласощами дійсно встояти важко.
Час приготування: 1 год.
Харчова цінність: 340.1 кКал.
Кількість порцій: на 6 – 8 чоловік.
Інгредієнти для тіста:
- борошно пшеничне – 200 г;
- масло вершкове – 100 г;
- яйця курячі – 1 шт.;
- розпушувач – 1 ч. л.;
- цукор – 3 ст. л.
Для начинки знадобляться:
- яйця – 3 шт.;
- сметана – 10 мл;
- цукор – 100 г;
- пудра цукрова – 4 ст. л.;
- манна крупа – 1 ст. л.;
- ванільний цукор – 5 г.
Покрокове приготування:
- Борошно просійте та змішайте з розпушувачем.
- Масло вершкове подрібніть і з’єднайте з борошном до отримання крихти.
- Збийте цукор з яйцем за допомогою вінчка. Додайте їх в борошно та замісіть тісто.
- Загорніть тісто в харчову плівку і поставте його в холодильник приблизно на 50 хвилин.
- Застелите пергаментом форму, змастіть її маслом.
- Викладіть тісто у форму. По краях сформуйте бортики, щоб трималася начинка.
- Зробіть начинку: збийте сир зі сметаною, цукром, ваніліном, жовтками, манною крупою за допомогою блендера.
- Викладіть сирну суміш на тісто і розрівняйте акуратно ложкою.
- Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці півгодини.
- Тим часом яєчні білки збийте міксером, щоб вийшла густа біла маса. Поступово додавайте в цю піну цукрову пудру.
- Дістаньте тісто з духовки і викладіть зверху білкову масу. За допомогою ложки сформуйте невеликі хвилі з піни.
- Випікайте знову в духовці при температурі 130 градусів протягом 15 хвилин.
Якщо красиві ніжні хвилі на вашому сирному пирозі придбали золотистий відтінок – значить ваш пиріг вже готовий.
Сирні пироги – це неймовірний ніжний смак, тонкий аромат і користь для організму. Готуйте частіше такий десерт – і рідні залишаться задоволеними, і гості будуть в захваті.
Читайте, записуйте і готуйте в задоволення!