Легкі літні салати: рецепти з фото на кожен день
Рецепти літніх салатів від tochka.net виручать тебе у спекотний сонячний день, коли абсолютно лінь не лише готувати серйозну і важку їжу, але навіть і їсти її.
Хочеться чогось легкого, вітамінного і приємного на смак – що може бути кращим за свіжі вітамінні літні салати? Рецепти таких страв дуже прості і не вимагають стояння біля жаркої плити.
Овочі та фрукти в різних поєднаннях, доповнені, нежирними рибними або м’ясними продуктами і заправлені легкими соусами – такі різноманітні літні салати самі просяться, щоб їх приготували. У спекотну пору року краще готувати без майонезу, замінюючи його в рецептах літніх салатів йогуртом, лимонним соком або іншим легким оригінальним соусом.
Літні салати. Салат із редиски та руколи
Дуже смачний і простий свіжий літній салатик.
Інгредієнти:
- 200 г редису,
- пучок руколи,
- 50 г натурального йогурту,
- 2 ст. ложки бальзамічного оцту,
- 50 г пармезану,
- 50 г волоських горіхів,
- 0, 5 ч. ложки цукру,
- суміш перців за смаком,
- сіль за смаком, 1 ст. ложка води.
Літній салат із редиски та руколи – приготування:
- Руколу і редис промий, обсуший, перебери і очисти від хвостиків. Руколу крупно порви. Редис поріж кружечками.
- Волоські горіхи трохи обсмаж на сухій сковороді і подрібни. Пармезан натри на крупній тертці.
- Приготуй соус для заправки салату. З’єднай натуральний йогурт, бальзамічний оцет, цукор, сіль, суміш перців, долий трохи води і перемішай.
- Виклади в салатницю руколу, зверху помісти редис і заправ соусом. Посип горішками і пармезаном.
Смачні літні салати. Салат із капусти і селери
Угощайся річлітнімним салатом і заряджайся вітамінами!
Інгредієнти:
- невеликий качан білокачанної капусти,
- 3 стебла селери,
- 2 кисло-солодких яблука,
- 0,5 шт. лимона,
- пучок кропу,
- 2 ст. ложки рослинної олії,
- 0,5 ч. ложки цукру,
- сіль за смаком.
Салат із капусти і селери – приготування:
- Капусту тонко нашаткуй. Селеру наріж тонкими скибочками. Подрібни кріп.
- Яблука очисти від шкірки і насіння, наріж соломкою і відразу ж полий лимонним соком, щоб вони не потемніли.
- Капусту виклади в салатницю, посоли, додай цукор, перемішай, трохи примни руками, щоб вона пустила сік. Злий капустяний сік.
- Потім додай до капусти селеру, яблука і кріп. Заправ олією і перемішай.
Літні салати. Салат із молодої картоплі
Класичне поєднання смаку молодої картоплі, маринованих огірочків та часнику – все в одній салатниці.
Інгредієнти:
- 400 г молодої картоплі,
- 200 г малосольних огірків,
- 1 пучок салату,
- 8 перепелиних яєць,
- 1 зубок часнику,
- 2 ст. ложки нерафінованої олії,
- чорний мелений перець за смаком,
- сіль за смаком.
Салат із молодої картоплі – приготування:
- Молоду картоплю відвари в мундирі до готовності, остуди, почисти і наріж кубиками.
- Перепелині яйця відвари, остуди, почисти і поріж на половинки.
- Огірки поріж часточками. Подрібни часник. Листя салату крупно порви.
- Змішай у салатниці всі інгредієнти, посоли, поперчи і заправ олією.
Літні салати. Салат з овочів із кедровими горішками
У міру гостренький салатик із незвичайним поєднанням смаків молодих овочів і кедрових горішків.
Інгредієнти:
- невеликий качан молодої капусти,
- 1 болгарський перець,
- 200 г помідорів чері,
- 50 г кедрових горішків,
- 0,5 шт. лимона,
- 1 ч. ложка гірчиці,
- 2 ст. ложки оливкової олії,
- чорний мелений перець за смаком,
- сіль за смаком,
- 1 ст. ложка води.
Салат з овочів із кедровими горішками – приготування:
- Капусту нашаткуй. Болгарський перець очисти від насіння і поріж тонкими півкільцями. Помідори поріж на половинки.
- Приготуй заправку для салату. З’єднай оливкову олію, гірчицю, сіль, перець, лимонний сік і воду і гарненько перемішай.
- З’єднай у салатниці всі інгредієнти, заправ салат, перемішай і присип кедровими горішками.
Літні салати. Салат із пекінської капусти з апельсинами
Низькокалорійний простий і оригінальний салатик, із незвичайним поєднанням і яскравим смаком.
Інгредієнти:
- 300 г пекінської капусти,
- 1 апельсин,
- пучок зелені (кріп, петрушка, кінза),
- 100 г журавлини,
- 2 ст. ложки оливкової олії,
- сіль за смаком.
Салат із пекінської капусти з апельсинами
- Капусту тонко нашаткуй, посоли, трохи примніть руками і відіжми з неї сік. Подрібни зелень.
- М’якоть апельсина очисти від плівок і крупно поріж.
- З’єднай у салатниці всі інгредієнти, посоли, заправ оливковою олією і прикрась журавлиною.
Літні салати. Салат зі свіжих овочів із тунцем
Просто, смачно, ситно і корисно – спробуй літній варіант салату з тунцем.
Інгредієнти:
- 100 г консервованого тунця,
- 3 помідора,
- 1 огірок,
- 1 болгарський перець,
- 1 зубок часнику,
- 2 гілочки базиліка,
- мікс салатів,
- 0,5 шт. лимона,
- 3 ст. ложки оливкової олії,
- 0,5 ч. ложки цукру,
- чорний мелений перець за смаком,
- сіль за смаком.
Салат зі свіжих овочів із тунцем – приготування:
- З консервованого тунця злий рідину і розбери рибку на невеликі шматочки.
- Огірок, болгарський перець і помідори наріж кубиками. Часник пропусти через часничницю. Подрібни зелень. Листя салату порви невеликими шматочками.
- У салатниці з’єднай всі овочі, часник, тунець, посоли, поперчи, додай цукор і перемішай. Потім додай салатні листя, зелень, скропи соком лимона, заправ оливковою олією і акуратно перемішай.
Літні салати. Фруктово-овочевий салат
Барвистий, веселий, пістрявий і дуже смачний салат – це безліч вітамінів в одній посудині і заряд гарного настрою.
Інгредієнти:
- 200 г полуниці,
- 200 г вишні,
- 1 шт. жовтого болгарського перцю,
- 0,5 шт. лимона,
- пучок листового салату,
- кілька гілочок кропу,
- 2 ст. ложки кунжутної або оливкової олії,
- 1-2 ст. ложки цукру.
Фруктово-овочевий салат – приготування:
- Для заправки салату з’єднай олію, лимонний сік, за смаком цукор і збий віночком.
- Полуницю очисти від хвостиків, вишню – від кісточок. Великі ягоди можна порізати навпіл. Болгарський перець поріж кубиками. Подрібни кріп.
- Листя салату крупно порви і виклади на дно салатниці. Зверху помісти ягоди, болгарський перець, рівномірно посип кропом. Полий салат соусом безпосередньо перед подачею.
Літні салати. Фруктовий мікс
Якщо звичні улюблені і окремо смачні фрукти з’єднати разом, результат може перевершити всі очікування!
Інгредієнти:
- 1 яблуко,
- 4 персика,
- 100 г винограду,
- 1 апельсин,
- 0,5 лимона,
- 30 г кеш’ю,
- 2 ст. ложки цукру,
- 130 г натурального йогурту.
Фруктовий мікс – приготування:
- Всі фрукти очисти від кісточок. З яблука можна ще й зняти шкірку. З апельсинів дістань м’якоть і крупно поріж. Яблуко і персики поріж невеликими скибочками.
- У салатницю помісти нарізані фрукти, виноград, посип цукром, збризни лимонним соком, залий йогуртом і гарненько перемішай.
- Прикрась фруктовий мікс горішками.
Літні салати. Салат із полуницею та огірками
Яскравий, свіжий, легкий і оригінальний салатик.
Інгредієнти:
- 200 г полуниці,
- 300 г огірків,
- 100 г салату,
- кілька листочків м’яти,
- 130 г йогурту,
- 1 ст. ложка оливкової олії,
- 0,5 ч. ложки бальзамічного оцту,
- чорний мелений перець за смаком,
- сіль за смаком.
Салат із полуницею та огірками – приготування:
- Салат порви руками. Дрібно поріж м’яту. Огірки і полуницю поріж тонкими скибочками і виклади в салатницю на зелень.
- Посоли, поперчи салат, заправ оцтом і олією і акуратно перемішай.
- Зверху залий йогуртом.
Літні салати. Салат із полуниці і ківі
Ти помітила, що ківі і полуниця при різних смаках мають практично однакову структуру? Таке поєднання цих різних плодів чудово “дружить” у салаті.
Інгредієнти:
- 200 г полуниці,
- 1 шт. ківі,
- 1 пучок шпинату,
- 1 ч. ложка лимонного соку,
- 1 ст. ложка кунжуту,
- 1 ст. ложка оливкової олії,
- перець за смаком,
- сіль за смаком.
Салат із полуниці і ківі – приготування:
- Кунжут трохи обсмаж на сухій сковороді. Ківі очисти від шкірки. Шпинат крупно порви руками. Полуницю і ківі поріж скибочками.
- Перемішай, заправ оливковою олією, полий лимонним соком, посоли і поперчи.
- Посип салат кунжутом і подавай.
Смачного!