Помідори по-корейськи (дуже смачно). Холодна закуска!
від Denzhyttya
26 Червня, 2020
- Гострі, пікантні, соковиті і дуже смачні помідори в особливому маринаді.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- помідори – 2 кг;
- перець болгарський і перець гострий по 2 шт;
- часник – 2 головки;
- зелень;
- оцет 9% – 100 мл;
- олія соняшникова – 100 мл;
- сіль – 50 г;
- цукор – 100 г.
Процес приготування закуски
- Для заправки за допомогою м’ясорубки або блендера подрібнюємо солодкий перець, гострий перець, часник. Попередньо очистіть перці від насіння і плодоніжок.
- Порада: якщо ви подрібнює м’ясорубкою, використовуйте дрібну сітку для дрібного помелу.
- Зелень беріть побільше і різну. Дрібно січемо і змішуємо з овочевим пюре, додаємо сіль, цукор, олію і оцет. Перемішуємо заправку.
- Помідори вибирайте щільного сорту, наприклад, сорт сливка, не великі. Промиваємо і ріжемо на 2 частини, відрізаємо хвостики.
- Маринувати будемо в трилітровій банці.
- На дно викладаємо трохи заправки і кладемо шар помідорів, поливаємо заправкою, кладемо наступний шар помідорів.
- Чергуючи таким чином і заповнюємо всю банку.
- Накриваємо кришкою, струшуємо і перевертаємо банку на кришку, ставимо її на тарілку і ставимо так в холодильник на 12 годин.
- Вранці можна їсти помідори, які зверху, біля горлечка а ті, що на дні, будуть маринуватися далі.
Порада: помідори в такому маринаді зберігаються тільки в холодильнику один тиждень.
Джерело:
mandarynka.com.ua