Рецепт варення з густим сиропом і цільними ягодами. Варю полуницю з бананом 1 до 3
Як зварити варення, щоб було смачно і красиво. Адже не завжди у господинь вдається досягти такого ефекту, особливо коли справа стосується варення.
Влітку хочеться запастися смачним варенням, щоб взимку відчути смак літа. За нашим рецептом варення з полуниці вийде з густим сиропом і ягоди збережуть свою форму.
Родзинкою рецепта є банан, саме він надає варенню вишуканий смак.
Знадобитися для приготування:
- полуниця – 1 кг .;
- банани – 450 грам (стиглі);
- цукор – 500 грам.
Підготуємо ягоди
Спочатку ретельно промиваємо полуницю і поміщаємо в каструлю, зверху засипаємо весь цукор. Залишаємо просочуватися ягоди на 7 годин на темному прохолодному місці.
Порада: дуже велику ягоду рекомендуємо розрізати на кілька частин, вона теж будуть виглядати красиво.
Ставимо каструлю з полуницею на вогонь, але не кип’ятимо. Як тільки з’явитися пінка, її необхідно зняти.
Перемішуємо варення дерев’яною ложкою і відставляємо, щоб воно повністю охололо. Потім знову ставимо його на вогонь.
Банани розминаємо виделкою і додаємо до варення.
Варимо бананово-полуничний десерт ще 15 хвилин, не забуваємо знімати піну.
Варення готове. Тепер залишилося його розлити в чисті, стерилізовані банки, закрити щільно кришками з закруткою або закатати ключем. Переверніть банки верх дном і прикрийте ковдрою.
Коли варення повністю охолоне, перенесіть його в підвал або поставте в прохолодне місце.
Готувати таке варення – одне задоволення!