Пісний капусняк із сушеними грибами

Пісний капусняк із сушеними грибами

Пісні страви можуть бути оригінальними, смачними і легкими в приготуванні. Існує величезна кількість рецептів приготування капусняку, його готують як зі свіжої, так із квашеної капусти. Пропонуємо вам приготувати пісний капусняк із сушеними грибами.

Інгредієнти

  • 1 кілограм свіжої або квашеної капусти
  • 2-3 цибулини
  • 1 велика морквина
  • 4 зубці часнику
  • 50 грамів томатної пасти
  • півсклянки сушених грибів
  • лавровий лист
  • перець горошком
  • сіль.

Приготування

  1. Капусту помити і дрібно нашаткувати, а якщо використовується квашена, то трішки віджати і промити.
  2. Моркву почистити, помити і натерти на крупній тертці.
  3. Цибулю почистити і дрібно порізати.
  4. Каструлю або з товстим дном або чавунний казанок поставити на вогонь, додати трішки олії і покласти цибулю і моркву, зажарити до золотистого кольору, постійно помішуючи, додати томатну пасту.
  5. Зубці часнику почистити, подрібнити і додати в каструлю, добре перемішати.
  6. Капусту покласти в каструлю до смажених овочів в томатній пасті, залити водою, посолити, поперчити, додати лавровий листок, добре все вимішати.
  7. Накрити кришкою і поставити в духовку на 45 хвилин при температурі 180º.
  8. Зменшити температуру до 120º і готувати капусняк ще 90 хвилин.
  9. За 20 хвилин до готовності додати в капусняк сушені гриби, попередньо замочені і промиті.
  10. Капусняк подавати до столу гарячим, за бажанням посипати подрібненою зеленню.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: