Баклажани по-вірменськи: незамінна закуска до шашлику і м’яса
Баклажани по-вірменськи я вперше спробувала 2 роки тому і закохалася в цю страву. Як тільки з’являються перші баклажани – цей салат готується в числі перших. Він відмінно поєднується з будь-якими стравами, до шашликів це взагалі незамінна закуска! Приготування баклажанів по-вірменськи не займе багато часу, але я впевнена, що він стане у вас одним з улюблених!
Необхідні інгредієнти
- Баклажани – 2 шт.
- Помідори – 3-5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Лимонний сік – 1 ч.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Олія соняшникова – для смаження.
- Зелень – 0,5 пучка.
- Перець мелений – 2 щіпки.
Як приготувати баклажани по-вірменськи на закуску
У баклажанів відрізати хвостики, почистити шкірку і нарізати шайбочками товщиною 5-6 мм. Посипати баклажани сіллю і залишити на 30 хвилин.
Чверть-кільцями нарізати ріпчасту цибулю.
Баклажани промокнути серветками. Розігріти в сковороді олію і обсмажити баклажани до рум’яної скоринки. До останньої партії баклажанів додати цибулю і обсмажити її до прозорості.
У салатник викласти обсмажені баклажани з цибулею, додати соломкою нарізаний солодкий перець і помідори кружечками. Полити салат лимонним соком, посолити і поперчити, добре перемішати.
Викласти баклажани по-вірменськи в відповідний салатник, посипати зеленню і відразу подати до столу.