Сметанний торт з крекеру
Інгредієнти:
- Сметана – 500 г
- Цукрова пудра – 150 г
- Желатин – 30 г (2 пакетика)
- Печиво “крекер” – 300 г
- Шоколад – 200 г (2 плитки)
- Фрукти для прикраси (банани, виноград, полуниця), желе для тортів
Спосіб приготування
Замочити желатин в невеликій кількості холодної води, дати набрякнути. Змішати сметану і цукрову пудру. Розтопити желатин на водяній бані і ввести в сметану, швидко помішуючи.
Крекер поламати. Додати до сметани, перемішати.
Роз’ємну форму застелити харчовою плівкою. Натерти шоколад. Викласти сметану в три шари, пересипаючи шоколадом. Поставити в холодильник на годину-дві.
Прикрасити фруктами, полити желе для тортів (або звичайним, розведеним в меншій кількості води, для кращого застигання). Поставити в холодильник до повного застигання (краще на ніч).
Крекер можна замінити нарізаним бісквітом або будь-яким іншим печивом, додати за бажанням фрукти, нарізане кубиками желе, можна також не змішувати печиво і сметану, а викласти все шарами, шоколад замінити джемом, варенням і т.д.
Смачного!