Легендарний торт «Дамські пальчики»
від Denzhyttya
7 Липня, 2020
Варто спробувати раз і ви вже ніколи не забудете цей смак.
Наші бабусі в своїх записничках відзначали цей рецепт знаками оклику. Адже цей торт — справжня окраса святкового столу. Пухкі всередині й хрусткі зовні еклери з заварного тіста, викладені шарами й просочені густим вершковим кремом… А зверху — неймовірні візерунки з шоколадної глазурі. До речі, в класичному виконанні крем сметанний, але можна модернізувати рецепт, змінивши крем на вершковий та додавши фрукти.
Інгредієнти:
Для тіста:
- 250 мл води.
- 100 г вершкового масла.
- дрібка солі.
- 100 г борошна.
- 4 яйця.
Крем:
- 500 мл вершків (35-37%).
- банка згущеного молока (не вареного!).
- пакетик ванільного цукру.
- декілька крапель есенції «топлене молоко» (за бажання).
Начинка:
- 0,5 склянки вишень.
- банан, ківі. ( можна за бажанням).
Для прикраси:
- 50 г гіркого шоколаду (72%).
- 20-30 г вершкового масла.
Приготування:
- Тісто: вершкове масло кімнатної температури додати до теплої підсоленої води. Довести суміш до кипіння й всипати борошно (все одразу!). Перемішати вінчиком до однорідності, заварюючи борошно, проварити масу 1-2 хвилини й зняти з вогню.
- Охолодити тісто приблизно до 60ºС (перевірити можна пальцем, якщо можете терпіти — тісто готове до подальшого використання). Ввести по одному яйця, щоразу ретельно перемішуючи масу вінчиком.
- Застелити деко пергаментом
- За допомогою кулінарного мішка видавити смужки тіста на відстані 2-2,5 см один від одного ( смужки приблизно 7-10 см
- Випікати 10 хвилин при температурі 200ºС. Потім зменшити температуру до 150ºС і підсушити печиво ще 10 хвилин до утворення золотавої скоринки (саме така технологія регулювання температури вбереже ваші еклери від осідання).
- Зняти печиво й залишити охолоджуватися.
- Приготувати крем : збити всі інгредієнти до повітряної густої консистенції.
- Встановити зверху коло від роз’ємної форми для випічки. «Пальчики» щедро занурити в крем.
- Викласти перший шар, щільно один до одного.
- Зверху — шар вишень. Другий шар — знову еклери в кремі перпендикулярно першому шару. На нього — смужки бананів та ківі. ( Фрукти можна взагалі не використовувати)
- Залишками крему залити торт (залишити трішки, щоб потім декорувати бока). Накрити торт харчовою плівкою і поставити в холодильник на 4-6 години. Потім форму зняти, змастити кремом боки торта .
- Полити розтопленим на водяній бані шоколадом з маслом. Поставити знову у холодильник.
Смачного!
Позначки