Просто нереально смачний торт з кремом пломбір

Інгредієнти:

Для коржів:

  • 380 г борошна
  • 250 г вершкового масла
  • 200 г сметани
  • 1 яйце

Для крему пломбір:

  • 2 яйця
  • 130 г цукру
  • 1 ч.л. ванільного екстракту
  • 2 ст.л. борошна
  • 350 г сметани від 25%
  • 250 г вершкового масла

Для прошарку:

  •    200-300 г пюре або джему чорної смородини

Готуємо коржі

Перетерти масло з борошном, додати сметану з яйцем, замісити тісто. Прибираємо в холод на 30 хвилин. Ділимо тісто на 12-15 рівних частин, розкачуємо кожну частину , проколюємо виделкою і випікаємо при 190˚C до золотистого кольору.

Крем Пломбір

Яйця, цукор, ванільний екстракт, борошно і сметану відправляємо в миску і ставимо її на водяну баню. Уварюємо хвилин 7 до загустіння. Накриваємо харчовою плівкою і охолоджуємо. Збиваємо масло кімнатної температури і в нього по ложці додаємо охолоджений крем, продовжуючи збивати.

Збірка торта

Кожен корж змащуємо кремом і смородиновим пюре або джемом. Обертаємо харчовою плівкою, ставимо  і в холод на всю ніч. Декоруємо торт крихтою, яку робимо з обрізків коржів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: