Пиріг з карамельними абрикосами
Найкраще частування до чаю!
Складові:
Тісто:
- 12-14 шт абрикосів.
- 200 гр борошна,
- 80 гр сметани,
- 2 яйця,
- 150 гр цукру,
- 70 гр рослинної олії без запаху,
- цедра одного лимона,
- 7 гр розпушувача,
- 7 гр ванільного цукру,
- дрібка солі.
Для карамелі:
- 180 гр цукру,
- 80 мл води.
Приготування:
Абрикоси розрізаємо навпіл і видаляємо кісточки.
Змащуємо форму для випічки вершковим маслом і викладаємо щільно абрикоси зрізом вгору.
Всипаємо в сотейник цукор і вливаємо воду, ставимо на середній вогонь і варимо до бурштинового кольору, і характерного запаху карамелі ( не переваріть).
Виливаємо гарячу карамель відразу на абрикоси.
Готуємо тісто:
Розтираємо яйця з цукром і ванільним цукром, додаємо сметану і цедру, перемішуємо і вливаємо олію, перемішуємо.
Додаємо борошно змішане з розпушувачем і сіллю. Замішуємо кремоподібне тісто.
Виливаємо тісто на абрикоси.
Випікаємо пиріг при 180 С протягом 35-40 хвилин.
Готовому пирогу даємо 15 хв. постояти, а потім перевертаємо на тарілку.
Приємного смаку!