Шоколадний торт на сковороді, ніжніше ніжного

Шоколадний торт на сковороді, ніжніше ніжного

Коржі готуються на сковороді за лічені секунди і такий торт ви зробите дуже швидко.

Інгредієнти:

  • яйце і 1 жовток
  • борошно – 240 г
  • масло вершкове – 65 г
  • цукор – 120 г
  • сіль – щіпка
  • сода – 1 ч.л
  • какао – 30 г
  • мед – 2 ст.л

Для приготування крему необхідно:

  • сметана жирна – 180 г
  • сир – 180 г
  • вершки жирні – 400 г
  • пудра – 100 г

Приготування:

  1. З’єднуємо яйця, какао, цукор і сіль, мед, розтоплене вершкове масло. Ставимо масу на мінімальний вогонь і прогріваємо її, не доводимо до кипіння.
  2. Всипаємо соду і активно мішаємо, охолоджуємо до кімнатної температури.
  3. Всипаємо порційно просіяне борошно.
  4. Робочу поверхню посипаємо  борошном, викладаємо масу і вимішуємо тісто руками. (має вийти м’яким, трохи липким.)
  5. Ділимо на 8 частин і кожну скачуємо в кульку. Накриваємо плівкою і ставимо в холодильник на 40 хвилин.
  6. Розкатуємо в коржі і вирізаємо формою кола по діаметру сковороди. Тісто наколюємо виделкою.
  7. Випікаємо на сухій сковороді з двох сторін на мінімальному вогні. Можна випікати і в духовці.
  8. Сир з’єднуємо зі сметаною і збиваємо блендером, всипаємо пудру на свій смак.
  9. Холодні вершки збиваємо і потім додаємо пудру, збиваємо пишний крем.
  10. З’єднуємо сирну масу з кремом і формуємо торт, обмазуємо з боків і обсипаємо крихтою з обрізків. Ставимо на ніч в холодильник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: