Шоколадний торт на сковороді, ніжніше ніжного
від Denzhyttya
23 Липня, 2020
Коржі готуються на сковороді за лічені секунди і такий торт ви зробите дуже швидко.
Інгредієнти:
- яйце і 1 жовток
- борошно – 240 г
- масло вершкове – 65 г
- цукор – 120 г
- сіль – щіпка
- сода – 1 ч.л
- какао – 30 г
- мед – 2 ст.л
Для приготування крему необхідно:
- сметана жирна – 180 г
- сир – 180 г
- вершки жирні – 400 г
- пудра – 100 г
Приготування:
- З’єднуємо яйця, какао, цукор і сіль, мед, розтоплене вершкове масло. Ставимо масу на мінімальний вогонь і прогріваємо її, не доводимо до кипіння.
- Всипаємо соду і активно мішаємо, охолоджуємо до кімнатної температури.
- Всипаємо порційно просіяне борошно.
- Робочу поверхню посипаємо борошном, викладаємо масу і вимішуємо тісто руками. (має вийти м’яким, трохи липким.)
- Ділимо на 8 частин і кожну скачуємо в кульку. Накриваємо плівкою і ставимо в холодильник на 40 хвилин.
- Розкатуємо в коржі і вирізаємо формою кола по діаметру сковороди. Тісто наколюємо виделкою.
- Випікаємо на сухій сковороді з двох сторін на мінімальному вогні. Можна випікати і в духовці.
- Сир з’єднуємо зі сметаною і збиваємо блендером, всипаємо пудру на свій смак.
- Холодні вершки збиваємо і потім додаємо пудру, збиваємо пишний крем.
- З’єднуємо сирну масу з кремом і формуємо торт, обмазуємо з боків і обсипаємо крихтою з обрізків. Ставимо на ніч в холодильник.
Джерело:
mandarynka.com.ua