Хававші
До вашої уваги – дуже простий рецепт “Хававші”, знаменитих єгипетських пиріжків.
Складові:
- Борошно – 5 стаканів ( 200г )
- Олія – 1 стакан (200г)
- Тепла вода – 2 стакани(200г)
- Сіль, перець – за смаком
- Фарш яловичий – 750 гр.
- Помідори – 2 шт.
- Перець болгарський – 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Селера – 1 шт.
- Спеції – за смаком
Як приготувати «Хававші»
Змішайте борошно, масло, сіль і перець.
Гарненько перемішайте.
Додайте теплу воду і руками замісіть тісто.
Тісто розділіть на 16 рівних частин.
Тепер можна зайнятися начинкою.
Помідори (без насіння і рідини) і перець нарізати кубиками, моркву натерти, цибулю дрібно нашаткувати. Селеру теж дрібно наріжте. Нарізка повинна бути дрібною, великих шматочків в Хававші немає. Можете додати зелені.
Яловичий фарш гарненько змішайте зі спеціями, сіллю і перцем і потім додайте порізані овочі.
Начинку теж розділіть на 16 частин. У вас вийде 16 грудочок тіста і 16 частин начинки.
Далі все дуже просто. Беремо шматочок тіста, кладемо на злегка змащену олією робочу поверхню. Тонко розгортаємо кожну грудочку тіста.
У центр акуратно кладемо начинку.
Начинку потрібно злегка приплюснути.
Звертаємо в пиріжок. Робиться це просто: краями тіста накриваємо начинку зверху.
Пиріжки викладаємо на деко, застелені фольгою. Випікаємо 15-20 хвилин при 180 градусах.Хававші готові! смачного! ( обов”язково спробуйте!)