Приголомшливе яблучне варення, схоже на прозорі цукати в сиропі
від Denzhyttya
27 Липня, 2020
Варення має незвичайний вигляд, який приверне увагу всіх родичів. Воно буде схоже на желе. Таким методом можна приготувати варення з груш. Смак у варення божественний! Так що обов’язково спробуйте!
У цьому варіанті приготування потрібно замочувати фрукти в содовому розчині. Це обов’язковий пункт, щоб яблука залишилися цілими і щільними.
Які продукти будуть потрібні (з даної кількості вийде близько 1 л 300 мл варення):
- Півтора кг яблук
- Дві ст. л. соку лимона
- 900 г цукру
Приготування:
- Миємо фрукти, вирізаємо серцевину і ріжемо у вигляді часточок.
- Яблука замочуємо в трьох літрах води, в яких потрібно розвести три ч. л. соди. Зверху помістити вантаж, щоб фрукти були повністю занурені в розчин ( приблизно на 20-30 хв, можна і на годину ) . Яблука після такої процедури мити не потрібно.
- Наливаємо в каструльку 200 мілілітрів води, всипаємо цукор, вливаємо сік лимона і поміщаємо на вогонь. Коли сироп закипить, даємо йому п’ять хвилин прокипіти.
- Проціджуємо яблучка і заливаємо гарячим сиропом. Прикриваємо кришкою, але не щільно і залишаємо на 8-10 годин.
- Потім кип’ятимо варення п’ять хвилин. Знову залишаємо, але без кришки, на 8-10 годин.
- Якщо ви хочете, щоб варення залишилося рідким, то двох варок буде досить. Якщо хочете більш густе варення, то проваріть ще раз.
- Гаряче варення розливаємо по банках і закручуємо.
Джерело:
mandarynka.com.ua