Як приготувати смачний салат з баклажанів і перцю на зиму
Гарний салат шарами виходить дуже смачним, ароматним, чудово поєднується з різними стравами.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- баклажани, 2.5 кг;
- перець болгарський, 2 кг;
- гострий перець, 2 шт;
- часник, 200 г;
- вода, 600 мл;
- олія соняшникова, 250 мл;
- сіль, 3 ст.л;
- цукор, 5 ст.л;
- лавровий лист, 6 шт;
- зелень;
- перець горошком, 10 шт;
- оцет 9%, 80 мл.
Процес приготування салату на зиму
Болгарський перець ріжемо на дві частини, баклажани кружечками завтовшки близько 1 см.
Часник, гострий перець і зелень подрібнюємо за допомогою блендера.
У воді розчиняємо сіль, цукор, олію і оцет, додаємо перець горошком, лавровий лист і доводимо до кипіння.
Опускаємо порційно в розсіл перець і баклажани, даємо пару хвилин покипіти і складаємо в стерилізовані банки.
Чергуючи шарами баклажани – соус з часнику, перець і зелень – солодкий перець – соус – баклажани – соус і т.д.
Укладаємо щільно, заливаємо розсолом і накриваємо кришками.
Ставимо в каструлю, на рушник, наливаємо теплу воду і стерилізуємо після закипання 40 хвилин.
Закручуємо кришками, перевертаємо, укутуємо і залишаємо охолоджуватися.