Помідори, квашені з цукром: можна відразу на стіл, а можна прибрати на зиму

Помідори, квашені з цукром: можна відразу на стіл, а можна прибрати на зиму

Квашені помідори за цим рецептом дещо відрізняються від звичайних. Ми рекомендуємо вам спробувати зробити саме за цим рецептом. Їх смак багатший і насиченіший. Швидше за все, він залишиться з вами  надовго! Процес закваски будь-яких овочів полягає в тому, щоб використовувати бактерії. Навіть коли ми добре вимиємо овочі, на їх поверхні все одно залишаються мікроорганізми, які забезпечать необхідне нам бродіння.

Для того, щоб квашені овочі простояли довше, їх потрібно правильно зберігати. Буде ідеально, якщо  у вас є холодний підвал . Якщо немає, то зберігати можна в холодильнику, але там мало місця. Або ж з’їсти все відразу і роздати родичам 🙂

Необхідні інгредієнти

  • 8 кг помідор
  • 5 л води
  • 350 г солі
  • 2 гострих перці
  • 1 корінь хрону
  • 10 зубчиків часнику
  • 1 болгарський перець
  • листя вишні, хрону, малини, смородини
  • 5 ст. л. з гіркою цукру

Як приготувати помідори, квашені з цукром

Дані пропорції підходять для 10-літрової посудини.

Наступний важливий крок – вибрати правильні помідори. Вони не повинні бути переспілими, занадто м’якими і з зовнішніми дефектами.

Тепер займемося розсолом. Найкраще  підійде звичайна кам’яна сіль. Врахуйте, що в ній є деякі чорні вкраплення, але з цим ми розберемося пізніше. Поки висипте її в воду, розмішайте, і нехай вона розчиниться.

Потім в 10-літрове відро складіть на дно трохи листочків смородини, вишні, малини, хрону. Розріжте навпіл хрін, гострий перець і зубчики часнику.

На зелень викладіть більше половини помідорів, а потім додайте  ще зелені, часнику, перцю до смаку.

Після цього викладіть решту помідорів. Тепер накрийте все останнім шаром запашної зелені.

У 5-літрове відерце висипте цукор, а потім залийте його раніше приготованим розсолом. Всі чорні вкраплення за цей час осядуть на дно і не потраплять в готовий продукт.

Коли цукор розчиниться, вилийте всю рідину в відро з помідорами і зеленню. Накрийте його зверху кришкою, але не закривайте щільно .

Рекомендації

Якщо відразу ж поставити відро в холодне місце, то вони готові будуть тільки через місяць. Це добре, якщо ви  хочете зробити заготовку на зиму. Якщо ж ви хочете спробувати їх якомога швидше, то витримайте помідори при кімнатній температурі приблизно 3 дні.

Ще один гарний варіант полягає в тому, треба  почекати, поки помідори заквасяться в теплі, а після підготувати до тривалого зберігання. Для цього потрібно зверху викласти шар марлі, на нього висипати гірчичного порошку, а потім закрити капроновою кришкою. Так можна уникнути появи цвілі.

Сподіваємося, що ви вирішили спробувати зробити в цьому році помідори по цьому  рецепту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: