Рецепт хрустких маринованих огірків з кетчупом чилі. І ніякої стерилізації
Огірочки виходять дуже смачними, хрусткими, з гострими і солодкими нотками.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- огірки – 3.5 кг;
- кетчуп чилі – 8 ст.л;
- вода – 1.5 л;
- цукор – 100 г;
- сіль – 2 ст.л;
- оцет 9% – 100 мл;
- перець горошком – 5 шт на 1 л банку;
- часник, 4 зубчики на 1 л банку;
- лавровий лист по 2 шт;
- зелень, лист хрону.
Процес маринування огірків
Використовуємо тільки стерилізовані банки.
Огірки промиваємо, заливаємо чистою, холодною водою і залишаємо так на 2 години.
На дно кожної банки укладаємо зелень і спеції, потім огірки.
З’єднуємо кетчуп з водою, сіллю і цукром, доводимо до кипіння і варимо близько 10 хвилин.
Розливаємо маринад гарячим по банках, закручуємо кришками і перевертаємо.
Укутуємо теплим і залишаємо до повного охолодження.
Зберігаємо огірки в підвалі або при кімнатній температурі.
Порада: такі пікантні огірки підходять для різних салатів, в тому числі, для олів’є, салатів з буряком, грибами. Можна їх додавати і в гострі соуси – наприклад, майонез змішуємо з подрібненим часником, кропом і дрібно тертим огірком. Дуже добре підходить до м’ясних страв і шашлику.