Готуємо смачний яблучний сік на зиму

Ми пропонуємо вам запастися смачним натуральним соком на зиму заздалегідь, а саме – яблучним. Ви здивуєтеся, але на це не треба витрачати цілий день – все дуже просто, швидко та доступно. Дивіться наш рецепт і приступайте! Буде смачно, як у бабусі!

Інгредієнти:

  • яблука – 5 кг
  • цукор – 100 г на кожен кг яблук (якщо яблука солодкі – цукор можна не додавати)

Як готувати:

  1. Помийте і почистіть яблука. Наріжте їх невеликими шматочками, які помістяться в соковижималку.
  2. Відіжміть яблучний сік (готовий сік відправте у скляний посуд).
  3. Відокремте сік від м’якоті, процідивши його через кілька шарів марлі в емальовану каструлю.
  4. Поставте каструлю з соком на вогонь і додайте до нього цукор.
  5. Доведіть сік практично до кипіння, постійно знімаючи піну, і потримайте на вогні ще 3 хвилини після цього (але не кип’ятити).
  6. Розлийте готовий сік по стерилізованим банкам і закрийте кришками.
  7. Готовий яблучний сік на зиму зберігайте у темному прохолодному місці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: