Яблучні пончики на кефірі швидкого приготування: показую, як просто і легко приготувати смакоту до чаю за лічені хвилини

Рецепт яблучних пончиків на кефірі. Цей рецепт із серії «Гісті на порозі», страва готується дуже швидко, всі інгредієнти завжди є на кухні. Яблука нарізаються невеликими шматочками і змішуються з тістом.

Вироби смажаться у фритюрі, при цьому виходять абсолютно не жирними. Яблука всередині перетворюються в ніжний яблучний крем, його кислинка відмінно доповнює солодке тісто. Такі пончики з фруктовим смаком і ароматом набагато цікавіше звичайних оладок.

Інгредієнти:

  • Кефір – 200 мл.
  • Сметана – 2 ст. л.
  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль -1 / 3 ч. л.
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Борошно – 160 гр.
  • Яблука -2-3 шт.

Приготування:

  1. У глибоку ємність влийте кефір, додайте кілька ложок сметани, вбийте два яйця, всипте сіль і цукор. Всі інгредієнти ретельно перемішайте вінчиком до однорідності.
  2. Борошно просійте через сито, змішайте його з пекарським розпушувачем, додайте в рідку масу.
  3. Замісити однорідне тісто без грудочок. По консистенції маса повинна бути схожа на тісто для оладок.
  4. Яблука очистіть від шкірки, видаліть серцевину, м’якоть наріжте дрібним кубиком, закиньте в тісто.Яблучні пончики на кефірі швидкого приготування: показую, як просто і легко приготувати смакоту до чаю за лічені хвилини
  5. Суміш добре перемішати, щоб тісто повністю обволокло яблука. Можливо на цьому етапі в тісто необхідно буде додати ще трохи борошна, оскільки яблука можуть пустити сік, роблячи масу не такою густою. Приступайте до випічки виробів у фритюрі.Яблучні пончики на кефірі швидкого приготування: показую, як просто і легко приготувати смакоту до чаю за лічені хвилини
  6. У сотейник влийте велику кількість олії, нагрійтеїї до гарячого стану. Столовою ложкою набирайте невелику порцію суміші і відпустіть її в олію. Смажте пончики на середньому вогні приблизно 2 хвилини, перевертаючи їх в різні боки для рівномірного просмаження.
  7. Пончики викладіть на серветку, щоб вона ввібрала верхній олійний шар.
  8. Подайте їх на стіл в теплому вигляді, хоча після охолодження вони залишаються такими ж м’якими і смачними. За бажанням посипте цукровою пудрою.

Бажаю приємних приготувань та смачного Вам!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: