Найпростіший рецепт яблучної шарлотки: моя студентська, улюблена випічка до чаю з 4 інгредієнтів

Мій найулюбленіший простий рецепт із студентських років. Шарлотка завжди пишна та дуже пухка виходить, завжди її пекли в гуртожитку до чаю – смакота!

Шляхом довгих і невдалих експериментів, спроб і помилок, у мене з’явився свій кращий рецепт, простий і з дуже класним результатом, ділюсь і з Вами.

Інгредієнти:

  • 150-200 гр. цукру (кількість цукру залежить від того, наскільки кислі яблука)
  • 5 яєць
  • 200 гр. борошна (обов’язково просіюю)
  • 500 гр. яблук (на яблуках не економлю, беру завжди багато і намагаюся вибирати кисленькі)

Приготування:

  1. Цукор з’єдную з яйцями і добре збиваю міксером на найвищій швидкості.
  2. Збиваю не менше ніж 7 хвилин.

    Чим краще ви зб’єте яйця, тим пишніше вийде шарлотка.

  3. У цей час готуємо яблука, я нарізаю їх на невеликі тонкі шматочки. І, до речі, шкірку з яблук не знімаю.
  4. До яєчної суміші в 2 прийоми додаю борошно, що просіюю, і дуже акуратно перемішую лопаткою рухами знизу вгору.
  5. Довго перемішувати не потрібно, важливо, щоб маса не осіла, вона повинна залишитися повітряною.
  6. Форму для запікання змащую вершковим маслом і викладаю тісто, чергуючи його з яблуками.
  7. Випікаю у чавунній сковороді, яка дісталася мені ще від бабусі. Виглядає вона звичайно не дуже гламурно, але саме в ній виходить найсмачніша шарлотка, ніколи не пригоряє і добре витягується.
  8. Випікаю в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці близько 30-40 хвилин, готовність перевіряю дерев’яною паличкою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: