Булочки з маком і вишнями: м’яке і пухке тісто з дивовижною начинкою
Дуже смачні булочки з маком в шоколаді – що може бути смачніше і ароматніше. Цей рецепт вам точно сподобається.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- молоко – 390 мл;
- дріжджі – 12 г;
- борошно – близько 480 г;
- масло вершкове – 200 г;
- цукор – 165 г;
- яйце – 1 шт;
- мак і вишня – по 350 г;
- вершки – 3 ст.л;
- шоколад гіркий – 100 г.
Процес приготування булочок з маком і вишнями
У теплому молоці (невелика кількість) і ложці цукру розводимо дріжджі, накриваємо ємність рушником і залишаємо на 20 хвилин.
Ставимо на плиту каструлю, вливаємо решту молока, додаємо вершкове масло, нагріваємо до розчинення масла, знімаємо з плити, додаємо цукор і яйце, вимішуємо.
Змішуємо дріжджову масу з молочною (повинна бути теплою ), перемішуємо і частинами додаємо просіяне борошно. Вимішуємо не менш 7 хвилин, поки тісто не стане м’яким. Накриваємо його рушником і відправляємо в тепле місце на 1,5 години.
Мак заливаємо гарячим молоком і настоюємо його 30 – 60 хвилин. Мак змішуємо з цукром, вишнею.
Тісто викладаємо на стіл, присипаний борошном і розкачуємо пласт, змащуємо його вершковим маслом і викладаємо начинку. Звертаємо рулет, ріжемо його на порційні шматочки, які викладаємо на деко, застелене пергаментом. Залишаємо на 30 хвилин.
Духовку розігріваємо до 175 градусів і випікаємо здобу близько 30 хвилин.
Для глазурі нагріваємо вершки і змішуємо їх з шматочками шоколаду до однорідності. Поливаємо булочки і подаємо до столу.
Порада: можна зробити і білу глазур, з цукрової пудри і білка, але з шоколадом смачніше.