Скумбрія з овочами і кефіром в духовці: смачно і дуже просто
від Denzhyttya
1 Серпня, 2020
Сьогодні хочу поділитися з вами ще одним варіантом простого обіду або вечері: скумбрія з овочами і кефіром в духовці.
Риба при такому варіанті приготування виходить неймовірно смачною. Запікати ми її будемо на овочевій подушці, накривши фольгою. Кефір зробить скумбрію ще більш соковитою, додасть їй пікантну кислинку.
Інгредієнти:
- дві тушки скумбрії
- 8 бульб картоплі середнього розміру
- одна морква
- дві головки ріпчастої цибулі
- 1,5 чайні ложки спецій
- дві столові ложки соняшникової олії
- сіль. перець. кефір – за смаком
Приготування:
- Дістаємо рибу з морозильної камери і залишаємо для розморожування на столі.
- Самі поки займемося овочами. Очищену і промиту картоплю розрізаємо вздовж на чотири часточки, перекладаємо в посуд.
- Дві невеликі головки ріпчастої цибулі розрізаємо на 8 частин, відправляємо до картоплі.
- Моркву промиваємо, очищаємо і нарізаємо великими шматочками. З’єднуємо з іншими овочами.
- Беремо за рецептом спеції (у мене спеціальна приправа для картоплі): півтори чайні ложки (або орієнтуйтеся на свій смак). Солимо, перчимо і вливаємо олію. Все добре перемішуємо руками.
- Тепер черга рибки: вона не повинна до кінця розморозитися. При необхідності відрізаємо голову, хвіст, ретельно виймаємо нутрощі і зчищаємо чорну плівку. Промиваємо під проточною водою.
- Розрізаємо на досить великі шматочки: 4-5 сантиметрів завширшки. Овочі зі спеціями і олією перекладаємо в форму для запікання, рівномірно розподіляємо.
- Поверх овочів розкладаємо шматочки скумбрії, посипаємо їх сіллю і перцем.
- Закриваємо форму фольгою і відправляємо в духовку, розігріту до 200 градусів, на 40-60 хвилин (все залежить від картоплі).
- Дістаємо, знімаємо фольгу, поливаємо густим кефіром. Фольгою більше не накриваємо, повертаємо в духовку ще на 10-15 хвилин.
Смачного!
Джерело:
mandarynka.com.ua