Лимонний пиріг! Простий рецепт дуже смачного і ароматного пирога
Лимонні пироги завжди славляться надзвичайним смаком і ароматом, м’якістю і ніжністю, а також, простотою приготування.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- білок – 4 шт;
- сіль – дрібка;
- цукор – 250 г;
- олія соняшникова – 190 г;
- жовток – 4 шт;
- молоко – 170 г;
- сік лимонний – 4 ст.л;
- борошно – 210 г;
- крохмаль кукурудзяний – 85 г;
- розпушувач – 1 ч.л;;
- молоко згущене – 1 банка;
- цедра лимону.
Процес приготування лимонного пирога
Всі продукти повинні бути кімнатної температури.
Збиваємо білки з сіллю до стійкої і густої маси.
З’єднуємо олію, жовтки і цукор, молоко і збиваємо.
Борошно просіваємо і всипаємо разом з кукурудзяним крохмалем і розпушувачем в жовткову масу, збиваємо до однорідності.
Частинами додаємо білкову масу і акуратно перемішуємо тісто лопаткою.
Духовку розігріваємо до 180 градусів.
Форму застеляємо пергаментом і викладаємо тісто.
Випікаємо 40 – 45 хвилин, перевіряйте готовність шпажкою.
Збиваємо згущене молоко з лимонним соком і відправляємо в холодильник на 1 годину.
Змащуємо кремом охолонувший пиріг і посипаємо цедрою лимона. ( Можна цедру лимона додати також в тісто )