Смачний торт для солодкоїжок.
Представляємо вашій увазі рецепт дуже смачного тортика, який сподобається всім ласунам.
Він дуже простий у приготуванні. Любителі солодких ласощів зроблять його своїм улюбленцем. Підійде він і для святкового столу. Ваше оточення оцінить його по достоїнству. Зберігайте рецепт, готуйте і насолоджуйтеся.
Інгредієнти
- 400 гр борошна
- 400 гр цукрового піску
- 300 гр сметани
- половина чайної ложки соди
- 100 гр згущеного молока
- 2 столові ложки какао
- 100 гр вареного згущеного молока
- 250 гр вершкового масла
- 40 шт волоських горіхів ( кількість горіхів можна взяти меншу)
Покроковий процес приготування (розраховано на форму 19 см)
В першу чергу в окремій ємності об’єднуємо борошно, 200 гр сметани, 200 гр цукрового піску, 100 гр згущеного молока, соду, попередньо погашену оцтом, і одну столову ложку какао. Добре все перемішуємо.
Потім беремо форму для випічки і виливаємо підготовлене тісто. Ставимо в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів, на 40 хвилин. Після закінчення потрібного часу перевіряємо готовність дерев’яною шпажкою.
Готовий корж охолоджуємо. Після чого ділимо на дві однакові частини.
Тепер беремося за приготування крему. Для цього розтоплюємо 200 гр вершкового масла і додаємо до нього варене згущене молоко. Використовуючи міксер, збиваємо все до однорідного крему.
Подрібнюємо грецькі горіхи зручним для вас способом. Потім відправляємо на суху розігріту сковороду обсмажувати. Після чого перекладаємо в крем і добре перемішуємо. При цьому частину горіхів потрібно залишити для прикраси.
На тарілку укладаємо один корж і змащуємо його підготовленим кремом. Після чого накриваємо другим коржем і також змащуємо кремом.
Тепер беремося за приготування глазурі. Для цього в окремій ємності об’єднуємо 200 гр цукрового піску, 4 столові ложки сметани, 1 столову ложку какао і 50 г вершкового масла. Перемішуємо все і варимо на мінімальному вогні приблизно 7 хвилин.
Після закінчення потрібного часу поливаємо підготовленою глазур’ю торт і прикрашаємо подрібненими горіхами.
Потім треба дати торту деякий час для просочення.