Як приготувати пляцок з маковими коржами – покроковий рецепт
Макова добавка завжди надає випічці своєрідний і оригінальний смак.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- цукор – 100 гр;
- борошно – 3 ст.л;
- 0.5 склянки маку;
- яйця – 4 шт;
- білки – 2 шт;
- ванільний цукор – 1 пакетик;
- розпушувач – 1 ч.л;
- рослинна олія – 2 ст.л.
Для приготування крему потрібні такі інгредієнти:
- вершки – 250 мл;
- молоко – 1 склянка;
- цукор – 1/3 склянки;
- крохмаль – 1 ст.л;
- жовтки – 2 шт;
- лимон – 1 шт;
- білий шоколад – 80 гр.
Покроковий рецепт приготування пляцка
Готуємо крем, щоб він встиг охолонути, поки будемо готувати коржі для торта. Збиваємо жовтки з цукром, потім додаємо крохмаль і молоко. Ставимо все на вогонь, постійно перемішуємо і доводимо до кипіння. Лимон миємо, просушуємо, натираємо цедру і перемішуємо її з кремом. Білий шоколад ламаємо на шматочки і кладемо в крем, все змішуємо і ставимо в холодильник на 1 годину.
Збиваємо цукор яйця і білки до стану густої, білої піни, потім додаєм ванільний цукор і рослинну олію, все добре збиваємо до однорідності.
Змішуємо борошно з розпушувачем і маком і цю масу додаємо до збитої маси, добре вимішуємо. Отримуємо рідке тісто.
Деко застилаємо пергаментом і виливаємо 1/3 тіста. Випікаємо від 8 до 10 хвилин, поки корж не стане золотистого кольору. Таким чином, печемо всі 3 коржа. Можна спекти зразу 1 корж, який потім розрізається на 3 частини.
Збиваємо вершки і поступово додаємо до них охолонувший крем. Формуємо пляцок, перемазуючи кожен шар. Готовий десерт ставимо в холодильник хвилин на 30, прикрашаємо його на свій смак.