Пляцок з повидлом до чаю – рецепт подобається всім
Абсолютно легко готується і не вимагає багато продуктів і часу для приготування. В результаті виходить м’яке, ніжне тісто і багато смачної начинки. Ми любимо цей пляцок . Я люблю його за швидкість і простоту в приготуванніі за цим рецептом, а мої рідні його люблять за смак.
Складові
тісто:
- Яєчні жовтки – 2 шт.
- Цукор – 50 гр.
- Ванільний цукор – 10 гр.
- Сметана – 100 гр.
- Вершкове масло – 100 гр.
- Борошно – 130 гр.
- Розпушувач – 1 ч.л.
Для начинки:
- Повидло – 200-300 гр.
- Крохмаль – за бажанням
Для безе:
- Яєчний білок – 2 шт.
- Цукрова пудра – 120 гр. -150гр.
- Лимонна кислота – 1/4ч.л.
Пляцок з повидлом, покроковий процес приготування
Розділимо 2 яйця на білок і жовток, білки приберемо в сторону. 100 грам вершкового масла розтопити. У миску кладемо 2 жовтки, додаємо 50 грам цукру 10 грам ванільного цукру.
Збиваємо міксером до світлої маси, додаємо 100 грам сметани і 100 грам розтопленого вершкового масла.
Все перемішуємо міксером. Відміряємо 130 грам борошна і додаємо 1 ч.л. розпушувача, перемішуємо. Додаємо борошно з розпушувачем в тісто і перемішуємо.
Форму змащуємо маслом у мене роз’ємна діаметр 24 см. Розподіляємо тісто по формі. Ставимо в розігріту духовку і випікаємо 20 хвилин при температурі 200 градусів.
За цей час підготуємо безе. У миску вливаємо 2 білки, збиваємо до появи піни. Тепер поступово додаємо 120 грам цукрової пудри. Збиваємо до стійкою піни.( можна на водяній бані збивати хвилин 15 , потім відставити з водяної бані і знову збивати , поки білкова маса стане дуже густою , в такий спосіб завжди можна отримати гарно взбиті білки)
Через 20 хв. дістаємо з духовки спечену основу для пирога і змащуємо повидлом. Краще брати з кислинкою гарно пасує яблучний, грушевий, абрикосовий) У мене сьогодні джем абрикосовий, трохи рідкуватий, щоб він не розтікся ,можна додати 1-2 ч. ложки. крохмалю .
Зверху викладаємо безе, можна за допомогою кондитерського шприца або просто за допомогою звичайного мішечка або файлу, відрізавши краєчок.
Ставимо ще раз в духовку і запікаємо при 200 градусах 15 хвилин. Безе має зверху зарум’янитися, а всередині залишитися м’яким і ніжним.