Пляцок з повидлом до чаю – рецепт подобається всім

Пляцок з повидлом до чаю – рецепт подобається всім

Абсолютно легко готується і не вимагає багато продуктів і часу для приготування. В результаті виходить м’яке, ніжне тісто і багато смачної начинки. Ми  любимо цей пляцок . Я люблю його за швидкість і простоту в приготуванніі за цим рецептом, а мої рідні його люблять за смак.

Складові

тісто:

  • Яєчні жовтки – 2 шт.
  • Цукор – 50 гр.
  • Ванільний цукор – 10 гр.
  • Сметана – 100 гр.
  • Вершкове масло – 100 гр.
  • Борошно – 130 гр.
  • Розпушувач – 1 ч.л.

Для начинки:

  • Повидло – 200-300 гр.
  • Крохмаль – за бажанням

Для безе:

  • Яєчний білок – 2 шт.
  • Цукрова пудра – 120 гр. -150гр.
  • Лимонна кислота – 1/4ч.л.

Пляцок з повидлом, покроковий процес приготування

Розділимо 2 яйця на білок і жовток, білки приберемо в сторону. 100 грам вершкового масла розтопити. У миску кладемо 2 жовтки, додаємо 50 грам цукру 10 грам ванільного цукру.

Пляцок з повидлом до чаю - рецепт подобається всім

Збиваємо міксером до світлої маси, додаємо 100 грам сметани і 100 грам розтопленого вершкового масла.

Все перемішуємо міксером. Відміряємо 130 грам борошна і додаємо 1 ч.л. розпушувача, перемішуємо. Додаємо борошно з розпушувачем в тісто і перемішуємо.

Пляцок з повидлом до чаю - рецепт подобається всім

Форму змащуємо маслом у мене роз’ємна діаметр 24 см. Розподіляємо тісто по формі. Ставимо в розігріту духовку і випікаємо 20 хвилин при температурі 200 градусів.

Пляцок з повидлом до чаю - рецепт подобається всім

За цей час підготуємо безе. У миску вливаємо 2 білки, збиваємо до появи піни. Тепер поступово додаємо 120 грам цукрової пудри. Збиваємо до стійкою піни.( можна на водяній бані збивати  хвилин 15 , потім відставити з водяної бані  і знову збивати , поки білкова маса стане дуже густою , в такий спосіб завжди можна отримати гарно взбиті білки)

Через 20 хв. дістаємо з духовки спечену основу для пирога  і змащуємо повидлом. Краще брати з кислинкою гарно пасує яблучний, грушевий, абрикосовий)  У мене сьогодні джем абрикосовий, трохи рідкуватий, щоб він не розтікся ,можна додати 1-2 ч. ложки. крохмалю .

Пляцок з повидлом до чаю - рецепт подобається всім

Зверху  викладаємо  безе, можна за допомогою кондитерського шприца або просто за допомогою звичайного мішечка або файлу, відрізавши краєчок.

Пляцок з повидлом до чаю - рецепт подобається всім

Ставимо ще раз в духовку і запікаємо при 200 градусах 15 хвилин. Безе має зверху зарум’янитися, а всередині залишитися м’яким і ніжним.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: