Квіткові рапсодії
А зелені кабачки люблять дзьобати качки – каже дитячий віршик, і це таки правда, але не уся) І не лише качки, а усі, хто потребує улітку смачної та корисної страви полюбляють кабачки. Вони легкі у засвоюванні, містять багато мінералів та вітамін С, та одночасно надзвичайно низькокалорійні. На 100 гр кабачків припадає лише 24 кілокалорії, та крім кабачків можна приготувати смачну страву з суцвіть кабачків, а саме з пустоцвітів.
Суцвіття кабачків – це не лише гарна жовта квітка, а й смачний делікатес. Для приготування його нам знадобляться :
- квітки кабачків цукіні (пустоцвіти);
- 1 яйце ;
- сіль;
- борошно;
- біле вино (за бажанням)
Готуємо
Замішуємо кляр, він мусить бути консистенції густої сметани. Наші квітки, промиті та підсушені, але обов’язково – з хвостиками ми обережно вмочуємо в кляр та викладаємо на пательню з рослинною олією. Обсмажуємо хвилинки дві- три, викладаємо на серветку, щоб просохли.
Квіти кабачків можна вживати як самостійну страву, або як гарнір до риби та легкого м’яса.
Якщо ж є час та натхнення – можна начинити квітки несолоною бринзою або сулугуні, або ж фетою.