Торт з сухофруктами без випічки: смачний десерт за 1 хвилину
Пропоную десерт, який можна зробити буквально за 1 хвилину – торт без випічки. Для тотика нам знадобляться горіхи, сухофрукти та печиво. У рецепті вказано кількість продуктів на половину порції, ви ж можете сміливо множити на два. Тортик виходить шалено смачним, найбільше він подобається дітям. Ніжне печиво, хрусткі горішки і цікаве поєднання сухофруктів – бездоганний десерт. Але якщо ви не солодкоїжка , зменшіть кількість згущеного молока.
Інгредієнти:
(на форму діаметром 16 см)
- 150 грам дрібного печива
- 200 грам сметани
- 200 грам згущеного молока
- 50 г чорносливу
- 50 грам кураги
- 50 грам родзинок
- 50 грам волоських горіхів
- 50 грам арахісу
Приготування:
- Курагу і чорнослив промиваємо, нарізаємо кубиками середнього розміру. Якщо сухофрукти жорсткі, замочіть їх хвилин на 15 в теплій воді.
- Волоські горіхи подрібнюємо ножем.
- Готуємо крем: в мисці змішуємо сметану і згущене молоко, до однорідності.
- У глибокий посуд висипаємо печиво (якщо немає дрібного печива, просто поламайте на шматочки звичайне), додаємо до нього курагу, чорнослив, волоські горіхи, арахіс, родзинки. Заливаємо всю цю масу кремом. Добре перемішуємо.
- Форму змащуємо олією, застеляємо харчовою плівкою.
- Частинами викладаємо отриману масу, утрамбовуємо кожен раз ложкою, щоб не було порожнеч.
- Затягуємо форму харчовою плівкою і прибираємо торт в холодильник на 8 годин: він повинен просочитися.
- Потім верхню плівку знімаємо, накриваємо тарілкою і перевертаємо. Залишилося прибрати форму і зняти решту плівки.
Готовий торт можна прикрасити курагою і волоськими горіхами.
Корисний торт без випічки виходить ще і дуже смачним. Він відмінно тримає форму, тому легко можна нарізати на порційні шматочки. Печиво м’яке і ніжне, воно просочується кремом, але не перетворюється в кашу. Горішки приємно хрумтять, сухофрукти роблять смак десерту більш цікавим. Поєднання продуктів ідеальне. Вам сподобається.