Мариновані помідори по-італійськи! Ідеальний баланс солодкості
Такі помідори на зиму з базиліком, вам не доведеться стерилізувати, що допомагає зменшити час, проведений на кухні і збільшити кількість заготовки.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- помідори – 1.5 кг;
- базилік пучок;
- перець горошком – 8 шт;
- перець духмяний – 8 шт;
- гірчиця насіння – 1 ч.л;
- оцет 9% – 50 мл;
- сіль – 2 ст.л;
- цукор – 150 г;
- часник – 4 зубчики,
- вода – 1.2 л.
Процес приготування
Використовуємо стерилізовані банки і кришки.
У кожну кладемо по 4 штуки перців горошком, гірчицю і по 2 зубчики часнику.
Порада: перець і часник, базилік ви можете класти в банки на свій смак, але щоб не перебивати оригінальний смак помідорів з базиліком, не рекомендується додавати інші інгредієнти.
Помідори промиваємо, струшуємо залишки води і укладаємо в банку, перекладаючи шари гілочками або листочками базиліку.
Наливаємо кип’яток, накриваємо банки кришками і залишаємо на 10 хвилин.
Зливаємо воду з банок в каструлю, додаємо цукор і сіль, доводимо до кипіння і варимо 2 хвилини, вливаємо оцет і варимо ще 1 хвилину.
Заливаємо маринад в банки, закручуємо кришки, перевертаємо банки, вкутуємо до повного охолодження.
Зберігаємо таку консервацію в підвалі або в коморі.