Я просто закохалася в цей пиріг. Ніжний і смачний манник
від Denzhyttya
13 Серпня, 2020
З манної крупи можна готувати не тільки манну кашу, а й багато інших корисних і смачних страв.
Інгредієнти:
- манна крупа – 150 г
- вершки жирні або сметана – 3.5 ст.л
- яйця – 4 шт
- цукор – 150 г
- борошно – 150 г
- ванілін за смаком
- розпушувач – 1 ч.л
- олія рослинна – 3 ст.л
Для приготування карамелі візьміть:
- цукор – 7 ст.л
- вода – 100 мл
Також буде потрібно білий шоколад.
Приготування:
- Яйця змішуємо з цукром і збиваємо до розчинення цукру.
- Додаємо вершки і рослинну олію, збиваємо до однорідності.
- Додаємо манну крупу і просіяне борошно, вимішуємо тісто.
- Додаємо ванілін (за смаком ) і розпушувач, вимішуємо.
- Форму застеляємо пергаментом і викладаємо тісто.
- Духовку розігріваємо до 150 градусів і випікаємо близько 30 хвилин, перевіряємо готовність.
- Охолоджуємо в формі.
- Цукор висипаємо на сковороду і розтоплюємо до карамельного кольору, потім вливаємо частинами воду і добре вимішуємо лопаткою.
- Поливаємо пиріг карамеллю і прикрашаємо розтопленим білим шоколадом.
- Коли все застигне, виймаємо пиріг з форми.
Порада: якщо вам набрид ванілін, тоді додайте в манник цедру лимона або корицю – буде і смачно, і ароматно. Прикрасити пиріг можна будь-яким шоколадом, не обов’язково білим.
Джерело:
mandarynka.com.ua