Мариновані сливи на зиму : декілька способів приготування
від Denzhyttya
22 Серпня, 2020
Найкращий сорт для маринування слив – ” Угорка”.
Мариновані сливи на зиму без стерилізації
Складові:
- Слива (тверда) – 2,5 кг;
- Часник – 8 головок;
- Перець червоний (гострий) – 1 шт .;
- Перець духмяний (горошок) – 7 шт .;
- Зелень петрушки – 0,5 пучка;
- Оцет 9% – 5 ст. л.;
- Базилік (фіолетовий) – 0,5 пучка;
- Цукор – 6 ст. л .;
- Сіль (велика) – 2 ст. л .;
- Вода (питна) – 3 л.
Рецепт маринованих слив без стерилізації
- Часник ділимо на зубчики і очищаємо. Кількість зубчиків повинна відповідати кількості слив. Великі зубчики можна розрізати на рівні половинки.
- Сливи обполіскувати водою. Зверху робимо невеликий надріз для видалення кісточки. Видаляємо кісточку і заповнюємо сливу часником.
- На дно стерилізованих банок кладемо запашний перець, шматочки гострого перцю, гілочки петрушки і базиліка. Заповнюємо банки сливами з часником. Зверху кладемо гострий перець і кілька гілочок петрушки.
- Заливаємо сливи тількиокропом. На таку кількість слив знадобилося близько 3-х літрів води, 2 банки = 1,5 літра і 1 банка = 0,25 літра. Даємо настоятися близько 30-35 хвилин.
- Потім зливаємо маринад в каструлю. Для цього зручно використовувати спеціальні кришки з отворами. Всипаємо цукор і сіль. Даємо маринаду закипыти і тільки в самому кінці додаємо оцет. Перед початком консервування додаємо оцет та кілька гілочок базиліка.
- Як тільки маринад закипить, розливаємо його по банкам. Накриваємо стерилізованими кришками і закочуємо.
- Охолоджуємо банки при кімнатній температурі в перевернутому вигляді. Слива маринована з часником зберігається в прохолодному приміщенні довгий час.
Слива в маринаді з яблучним оцтом
Складові:
- Слива – 1 кг;
- Яблучний оцет – 250 мл;
- Цукор – 400 г;
- Вода – 4 склянки
- Гвоздика і мелена кориця – за смаком.
Покроковий рецепт приготування сливи в маринаді з яблучним оцтом
- Фрукти вимиваємо і проколюємо в двох місцях.
- Щільно складаємо в попередньо простерилізовані банки.
- У киплячій воді змішуємо оцет з цукром і спеціями. Даємо прокипіти.
- Заливаємо банку, наповнену плодами, і накриваємо, залишивши на 8 годин.
- Потім маринад зливаємо в ємність, і накривши кришкою кип’ятимо 5 хвилин.
- Заливаємо плоди. Коли охолонуть, закриваємо капроновими кришками.
Закусочні мариновані сливи
Складові:
- Слива угорка – 5 кг;
- Оцет 9% – 330 мл;
- Цукор – 1,5 кг;
- Гвоздика – 1 ст.л .;
- Лавровий лист – 20 г;
- Кориця – 1 ст.л.
Рецепт приготування закусочних маринованих слив:
- Перемішуємо цукор і оцет, ставимо на вогонь, доводимо до кипіння. Весь цукор у вас не розчиниться, скоріше, вийде гаряча цукрова маса.
- Перекладаємо сливи в цукрову масу. У такому вигляді залишаємо венгерку на одну добу. Каструлю накриваємо бавовняним рушником, щоб конденсат з кришки не стікав в маринад.
- На наступну добу слива пустить сік і маринаду стане трохи більше, хоча на дні каструлі може залишитися цукровий шар. Рідина потрібно злити в окрему ємність і довести до кипіння. Залити нею сливу і знову залишити на добу під бавовняним рушником.
- Приблизно на третю добу слива буде повністю в маринаді. На третю і четверту добу повторюємо все знову: маринад зливаємо, доводимо до кипіння, заливаємо сливу, залишаємо на 24 години.
- На п’ятий день закусочна маринована слива готова до закупорювання на зиму! Вона стане злегка зморщеною, що свідчить про те, що весь сік перейшов в маринад, слива просочилася усіма прянощами, карамелізувалася, а головне, увібрала в себе кислоту, що допоможе нам законсервувати її на зиму.
- Вп’яте можна поставити каструлю зі сливами на плиту, нагріти їх разом з маринадом, не доводячи до кипіння, виловити “угорку” і розкласти по банках.
- Маринад кип’ятимо (розподіляючи лавровий лист, гвоздику рівномірно по банках) заливаємо ним мариновану сливу в банках.
Банки закочуємо, укутуємо на 24 години до повного охолодження.
Джерело:
smachno.ua
Позначки