Торт Трюфельний: смачний і ніжний – відмінний рецепт
від Denzhyttya
2 Вересня, 2020
Торт з шоколадним смаком, дуже ніжний, просочений бісквіт. Крем смачний не нудотний. Можна готувати на свято, можна на сімейне чаювання.
Інгредієнти:
Для тіста:
- Борошно пшеничне – 100 г
- Розпушувач – 2 ч. ложки
- Крохмаль кукурудзяний – 30 г
- Какао-порошок – 30 г
- Ванільний цукор – 10 г
- Цукор – 140 г
- Масло вершкове – 30 г
- Яйця – 3 шт.
- Молоко – 7 ст. ложок
Для крему:
- Масло вершкове – 100 г
- Молоко – 400 мл
- Яйце – 1 шт.
- Крохмаль кукурудзяний – 35 г
- Цукор – 150 г
- Темний шоколад – 90 г
Для сиропу:
- Цукор – 100 г
- Вода – 100 мл
- Алкоголь – 1 ст. ложка (за бажанням)
Для обсипання:
- Какао-порошок
Приготування:
- У зручну, велику миску всипаємо борошно, додаємо крохмаль.
- Потім, какао-порошок, розпушувач. Все перемішуємо.
- В іншу ємність вбиваємо яйця, додаємо цукор і ванільний цукор.
- Яйця з цукром збиваємо міксером, додаємо молоко і розтоплене вершкове масло.
- Перемішуємо і порційно просіюємо в яєчну масу борошняну суміш.
- Перемішуємо, до однорідності. Тісто виходить рідкуватим.
- Форму для випічки (у мене роз’ємна форма, діаметром 18 см) застеляємо пергаментом.
- Вливаємо в форму рідке тісто і витрусіть, щоб заповнити весь об’єм.
- Розігріваємо духовку до 180 ° C і випікаємо бісквіт 30-35 хвилин.
- Готовність перевіряємо дерев’яною шпажкою. Залишаємо корж на 10 хвилин у вимкненій духовці.
- З форми бісквіт знімаємо після охолодження. З готового бісквіта зрізаємо шапочку (вона нам знадобиться пізніше).
- Далі, розділяємо бісквіт на два коржі.
- Приготуємо крем. Для цього, в каструлю вбиваємо яйце, додаємо цукор і перемішуємо вінчиком, до однорідності.
- Потім, всипаємо крохмаль, перемішуємо. Вливаємо молоко.
- Ставимо каструлю на середній вогонь, і постійно помішуючи, доводимо крем до кипіння.
- Перекладаємо крем в миску, накриваємо харчовою плівкою »в контакт» і залишаємо остигати.
- Розм’якшене вершкове масло злегка збиваємо міксером.
- Порційно додаємо в масло заварний крем, збиваємо міксером.
- Далі, додаємо розтоплений, не гарячий шоколад (розтопити можна або в мікрохвильовці, або на водяній бані). Збиваємо міксером до однорідної маси.
- Увага! Заварний крем, вершкове масло і розтоплений шоколад повинні бути, приблизно однакової температури.
- Спочатку відкладіть 3 столові ложки від готового крему, для вирівнювання торта.
- Приготуємо сироп. У сотейник наливаємо воду, додаємо цукор і ставимо на плиту.
- Доводимо сироп до кипіння. За бажанням, можете додати алкоголь (1 ст. ложку: коньяк, ром, віскі).
- Я буду збирати торт в роз’ємному кільці, але можна обійтися і без нього.
- Ставимо перший корж і добре просочуємо сиропом.
- Потім, викладаємо половину крему і рівномірно розподіляємо по поверхні коржа.
- Далі, ставимо другий корж і теж просочуємо сиропом.
- Зверху розподіляємо рівномірно решту крему.
- Відправляємо торт в холодильник на кілька годин (бажано, на ніч).
- Після, акуратно проводячи ножем між тортом і стінками форми, знімаємо роз’ємне кільце.
- Боки торта вирівнюємо відкладеним кремом і обсипаємо бісквітною крихтою з шапки бісквіта.
- Верх торта посипаємо какао-порошком. Торт Трюфельний готовий, можна подати до столу.
Приємного чаювання!
Джерело:
mandarynka.com.ua