Як це смачно і недорого! Така ковбаса підкорює відразу, хоч кожен день подавай
Ковбаска з води, борошна і шкварок. Це старовинний рецепт, який знали ще наші бабусі.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- сало, 300-400 г;
- цибуля, 1 шт;
- часник, 4 зубчики;
- сіль, перець, італійські трави;
- овочева приправа, 10 г;
- борошно, 400 г;
- вода, 300 мл;
- кишка, 3 м;
- олія соняшникова.
Процес приготування домашньої ковбаси
Можна взяти свинячу кишку-плівку , виймаємо з пакета, заливаємо водою і перетираємо руками, щоб вона стала м’якою. В один кінець вливаємо воду і потім все зливаємо.
Заливаємо чистою і залишаємо на деякий час.
Беремо сало – свіже або солоне, ріжемо дрібними кубиками і обсмажуємо на сковороді до сухих шкварок.
Порада: смачно якщо сало з м’ясним прорізом.
Додаємо часник і обсмажуємо пару хвилин, кидаємо кубики цибулі і смажимо до золотистого кольору цибулі.
Додаємо за смаком сіль, перець, всі приправи, перемішуємо і смажимо пару хвилин.
Для основи беремо борошно і змішуємо з водою або з молоком – але молоко розриває кишку, тому візьміть воду або змішайте молоко з водою.
Тісто має бути трохи густіше, ніж для млинців. Змішуємо з засмажкою і залишаємо на 5 хвилин.
Наповнюємо кишку начинкою, зав’язуємо кінці, перев’язуємо на ковбаски.
Доводимо до кипіння воду у великій каструлі, кидаємо в воду, після того, як закипить, виймаємо.
Порада: можна доварити до готовності або обсмажити в сковороді.
Викладаємо на деко, проколюємо зубочисткою, змащуємо соняшниковою олією.
Запікаємо в духовці при 180 градусах близько 25 хвилин.
На наступний день можна підігріти в мікрохвильовці або на сковороді, смачна ковбаска і холодному вигляді.