Готуємо незвичайні страви з дині — смачні рецепти
- Готуємо незвичайні страви з дині — смачні рецепти.
У сезон дині хочеться чогось смачного й оригінального. Більш того, у дині міститься велика кількість вітамінів, мінералів та інших корисних речовин. Серед них вітаміни групи В, РР, А, калій, кальцій, натрій і хлор. А щоб поєднати користь і прекрасний смак страви, пропонуємо нашу небанальну добірку.
Холодний динний суп з шинкою — рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 1 невелика диня
- 100 г сиру фета
- 4 скибочки сирокопченої шинки
- сіль і перець — за смаком
Перед приготуванням цієї страви варто охолодити диню в холодильнику. Потім розріжте її навпіл, видаліть насіння і шкірку. Подрібніть м’якоть за допомогою блендера до однорідної консистенції. Додайте сіль, перець і добре перемішайте. Перекладіть суп в тарілку і викладіть зверху сир фета і скибочку шинки. Готово!
Динне вино — рецепт
Вам знадобляться:
- 1 невелика диня
- 20 г цукрової пудри
- 300 мл сухого білого вина
- 1 лайм
- 1/4 ч. л. солі
- 1 жменя льоду
Очистіть і наріжте невеликими шматочками диню. Змішайте всі інгредієнти з динею і подрібніть їх за допомогою блендера до однорідної консистенції. Розлийте масу в охолоджені келихи і подавайте до столу.
Салат з дині з моцарелою і шинкою — рецепт
Вам знадобляться:
- 1 невелика диня
- 100 г моцарели
Для соусу візьміть:
- 50 мл овочевого бульйону
- 1/2 ч. л. насіння гірчиці
- 1/2 ч. л. англійської гірчиці
- 1/2 ч. л. меду
- 2 ст. л. білого винного оцту
- 1 ст. л. оливкової олії
- сіль і перець — за смаком
Готуємо соус. Розігрійте овочевий бульйон і додайте насіння гірчиці. Тримайте на вогні 3-4 хвилини, потім відставте і дайте охолонути.
Перемішайте за допомогою міксера бульйон, гірчицю, мед, оцет і рослинну олію. Додайте сіль, перець і перемішайте.
Збираємо салат. З’єднайте дині кульки, нарізану моцарелу і розкладіть по тарілках. Збризніть соусом і розкладіть шинку. Готово!
Смачного!
Гаспачо з динею і зеленим болгарським перцем — рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 1 зелена диня
- 1 зелений болгарський перець
- 1-2 зуб. часнику
- 2 ст. л. оливкової олії
- 2 ст. л. яблучного оцту
- 2 ч. л. лимонного соку
- 2 гілочки зеленого базиліка
- сіль і перець — за смаком
Очистіть і видаліть насіння з дині. М’якоть наріжте шматочками. Наріжте перець і помістіть в блендер разом з динею і зубчиками часнику. Подрібніть до однорідної консистенції. Додайте оливкову олію, яблучний оцет і лимонний сік. Посоліть і поперчіть за смаком. Ще раз збийте суп і помістіть в холодильник. Перед подачею прикрасьте базиліком.
Готово!